Ministres padomniece: nav naudas e-veselības kļūdu novēršanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Jau izstrādātās e-veselības sistēmas uzturēšanai vajadzētu teju trīsreiz vairāk finansējuma nekā tas ir paredzēts nākamā gada Veselības ministrijas (VM) budžetā, atzina veselības ministres Andas Čakšas padomniece e-veselības projekta jautājumos Ilze Āboliņa.

Viņa norāda, ka sistēmas uzturēšanas izmaksas nav aprēķinātas pietiekamā apjomā, «jo tas, kas ir saražots ir arī jāuztur, jānovērš kļūdas un jāveic pielāgojumi». Nacionālajam veselības dienestam (NVD) nākamā gada budžetā esošas e-veselības sistēmas uzturēšanai ir piešķirti 170 000 eiro. Tomēr pēc padomnieces domām sistēmas uzturēšanai nepieciešami 400 000 līdz 500 000 eiro.

Āboliņa norāda, ka budžets jau ir sastādīts, tāpēc šobrīd tiek vērtēts, kā uzlabot dažādus procesus, lai e-veselības uzturēšanai paliktu vairāk naudas. Viņa arī pauda, ka par 170 000 eiro sistēmu formāli ir iespējams uzturēt, tomēr uzlabojumiem un kļūdu novēršanai ar šādu finansējumu ir par maz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu