Aktivizējas īpašuma izkrāpēji, kuri izmanto ārvalstīs izsniegtas pilnvaras

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā aktivizējušies īpašuma izkrāpēji, kuri izmanto ārvalstīs izsniegtas pilnvaras, LTV «Rīta panorāmā» stāstīja Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore Vija Piziča.

Notāri novērojuši, ka pēdējā laikā bieži mēģināts izkrāpt īpašumus, izmantojot it kā ārvalstīs izsniegtas pilnvaras. Viltotas tiekot tādas pilnvaras, kuras esot ļoti grūti pārbaudīt, piemēram, no ASV. Turklāt pašlaik krāpnieki nedarbojas vairs tikai lielajās pilsētās, bet gan visā valsts teritorijā.

Piziča paziņoja, ka notāri šajās krāpnieciskajās darbībās noteikti neesot iesaistīti, bet gan kalpojuši kā filtrs, ziņojot policijai un apturot šādus darījumus.

Pēc Pizičas vārdiem, pašlaik krāpnieku darbība esot pierimusi, tomēr uz jautājumiem, vai tā bijusi kāda krāpnieku grupa, kas tagad aizturēta, Piziča atbildēja izvairīgi.

Notāru pārstāve pauda viedokli, ka krāpšanu īpašumu jomā sekmē nesakārtota tiesiskā vide un cilvēciskais faktors, proti, cilvēkiem būtu atbildīgāk jāattiecas pret sava īpašuma lietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu