Starp NEPLP padomē izvirzītajiem ir Gunta Līdaka, Ansis Pūpols un Ivars Āboliņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Darbam Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) ir izvirzīti kopumā 12 kandidāti, tostarp Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, žurnālists Ansis Pūpols un VSIA «Latvijas televīzija» bijušais Programmu daļas satura redaktors Ivars Āboliņš, sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK).

Viņš pastāstīja, ka Latvijas Žurnālistu savienība, nodibinājums «Nākotnes fonds» un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera darbam NEPLP padomē izvirzīja bijušo Latvijas televīzijas Programmu daļas satura redaktoru Āboliņu, kurš šo amatu ieņēma līdz 2016.g.februārim. Savukārt biedrība «Eizenšteins un dēli» kā kandidāti darbam NEPLP padomē izvirzīja SIA «Platforma Filma» valdes priekšsēdētāju, filmu producenti, TV reklāmu producenti un kampaņu vadītāju Aiju Ansoni.

SIA «Randala» valdes locekle, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) pasniedzēja Ieva Beitika kā kandidāti darbam NEPLP izvirzīja sevi, biedrība «Par legālu saturu» - producēšanas un marketinga kompānijas ««beach lv» dibinātāju, producentu - Patriku Grīvu un NEPLP Monitoringa centra vadītāju Jāni Lielpēteri, bet nodibinājums «Ekumēniskais Mediju padomes fonds» darbam NEPLP padomē izvirzīja Rīgas 95.vidusskolas skolotāju Žannu Helmani.

Latvijas Komerciālo radiostaciju asociācija darbam NEPLP padomē izvirzīja SIA «HIC (Hansa Investment Club») valdes priekšsēdētāju Nikolaju Lāci, Latvijas Raidorganizāciju asociācija - Latvijas Raidorganizācijas asociācijas izpilddirektori Līdaku, bet Latgales plānošanas reģions - NEPLP locekli - Daini Mjartānu.

Savukārt TV3 raidījuma «Nekā personīga» izmeklējošais žurnālists Ansis Pūpols darbam NEPLP padomē pieteicās pats, bet Latvijas Žurnālistu asociācija uz NEPLP padomi virzīja Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktori Vitu Andu Tēraudu un žurnāla un portāla «Ir» ārštata autori Sanitu Upleju-Jegermani.

NEPLP locekļa amata kandidāti bija jāpiesaka līdz gada 9.decembra plkst.17, bet, ņemot vērā, ka dokumenti minētajā laikā vēl varēja būt aprites procesā, oficiālos rezultātus Saeimas Preses dienests paziņos 12.decembrī.

Jau ziņots, ka atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam 2017.gada 2.februārī beidzas NEPLP locekļu amata pilnvaras.

Tostarp NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska paziņojusi, ka atkārtoti uz amatu nekandidēs. Iepriekš Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā izskanēja rosinājums pagarināt esošās NEPLP funkcijas par diviem trijiem mēnešiem, kamēr netiks īstenota jaunā sabiedrisko mediju pārvaldības reforma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu