Mūrniece: Pašlaik Latvija sastopas ar dažādiem apdraudējumiem, un ir jādomā, kā aizsargāt valsti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pašlaik Latvija sastopas ar dažādiem apdraudējumiem, un ir jādomā, kā aizsargāt valsti iekšpolitiski, militāri, kā arī mediju un vērtību telpu, šodien nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā videouzrunā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Mūrniece norādīja, ka kongress notiek laikā, kad Latvijas sastopas ar dažādiem apdraudējumiem, tāpēc jādomā, par to, kā valsti aizsargāt. Svarīgi jautājumi ir par nacionālās valsts stiprināšanu un identitāti, turpināja Mūrniece.

Viņa runāja arī par jauniem ierosinājumiem saistībā pilsonības likumu, uzsverot, ka nevajadzīgas izmaiņas tajā nav vajadzīgas.

Mūrniece turpināja par informatīvo telpu, paužot, ka pašlaik «melīgu un manipulatīvu ziņu straume plūst uz Latgali».

Kā ziņots, VL-TB/LNNK šodien pulcējās kongresā, kurā pārvēlēs politiskā spēka vadību.

Mūrniece nepiedalās kongresā, jo devusies vizītē uz Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētu Abū Dabī, lai piedalītos tur notiekošajā parlamentu vadītāju sieviešu konferencē.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis norādījis, ka sabiedrības saliedētība ir viens no nacionālās drošības jautājumiem. Viņa ieskatā Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem būtu jākļūst par Latvijas pilsoņiem līdz ar piedzimšanas brīdi. Nacionālā apvienība neredz pamatu grozīt likumā noteikto pilsonības iegūšanas kārtību nepilsoņu bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu