VL-TB/LNNK kongresā uzsver, ka nav saistošs ieteikums komunicēt ar krievvalodīgajiem medijiem krievu valodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ieteikums amatpersonām komunicēt ar krievvalodīgajiem medijiem krievu valodā ir pretrunā ar nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ideoloģiju un nav saistošs, savā šodien partijas kongresā publiskotajā ziņojumā secinājusi partijas Ētikas komisija.

Ētikas komisija uzsver, ka šāds ieteikums nav saistošs nevienam partijas biedram, un tiktu uzskatīts par ētikas pārkāpumu.

VL-TB/LNNK deputāts Edvīns Šnore jau iepriekš pārmeta Vējonim nelaikā paustu nostāju par krievu valodu, arī VL-TB/LNNK jaunieši aicināja prezidentu norobežoties no ekspertu pozitīvā vērtējuma krievu valodas izmantošanai.

Kā ziņots, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izveidotā Sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupa novembra beigās publiskoja ziņojumu, kurā pauda, ka vien atsevišķi politikas veidotāji izvēlas runāt tikai latviešu valodā, neraugoties uz viņus intervējošā medija un tā auditorijā lietoto valodu. Ekspertu ieskatā divvirzienu komunikācija ar mazākumtautībām ir būtisks nacionālās drošības faktors, tikai šāda pieeja pakāpeniski veido savstarpēju uzticēšanos. «Labu piemēru rāda tie politikas veidotāji un ierēdņi, kuri ar krievvalodīgajiem medijiem runā to auditorijas vairākuma valodā,» norādīts ziņojumā.

Iepazīstoties ar Sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupas ziņojumu, Vējonis secinājis, ka vēl ir pietiekami daudz darāmā, lai Latvijas sabiedrība kļūtu saliedētāka. Kā aģentūrai LETA norādīja viņa preses padomnieks Jānis Siksnis, Vējonis uzskata, ka ir svarīgi veicināt ikviena iedzīvotāja piederības sajūtu Latvijas valstij. Tāpat nepieciešams sekmēt latviešu valodas apguvi, veicināt pilsonisko izglītību un izpratni par Latvijas vēsturi.

Kritiku Sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupas ieteikumam amatpersonām krievvalodīgiem medijiem intervijas sniegt krievu valodā iepriekš pauda arī Valsts valodu centra direktors Māris Baltiņš, nodēvējot to par nepārdomātu un no valodas politikas viedokļa aplamu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu