Divu nedēļu laikā jāatrod mājvieta vēl 7000 Tezē kopienas jauniešu; organizatori satraukti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aptuveni divu nedēļu laikā jāatrod mājvieta vēl 7000 Tezē kopienas jauniešu, kas decembra beigās ieradīsies Rīgā no visas pasaules uz Tezē Eiropas jauniešu tikšanos.

Kā informēja Tezē Eiropas jauniešu tikšanās organizatori, no 28.decembra līdz 1.janvārim Rīgā norisināsies Tezē Eiropas Jauniešu tikšanās, uz kuru ieradīsies ap 15 000 jauniešu no gandrīz visām Eiropas valstīm, kā arī Korejas, Japānas, Honkongas, Āfrikas un Amerikas Savienotajām Valstīm. Viesģimeņu skaits, kurās tiks uzņemti dalībnieki, vēl ir tālu no vajadzīgā, atklāj pasākuma rīkotāji.

«Situācija ir kritiska. Mums ir vajadzīgas vēl 7000 vietas. Sagatavošanas centrs ik dienas saņem desmitiem pieteikumu no cilvēkiem, kuri vēlas uzņemt jauniešus savās mājās, taču ar to nepietiek,» norāda Tezē kopienas brālis Jaspers. VIņš uzsver, ka joprojām nepieciešams liels skaits ģimeņu, lai visiem dalībniekiem būtu vieta, kur nakšņot.

Organizatori iedrošina ikvienu Rīgas un tās apkārtnes (aptuveni vienas stundas brauciena attālumā) iedzīvotāju piedāvāt jauniešiem naktsmītni, ja vien šāda iespēja ir. Pasākuma pārstāvji pārliecināti, ka tas ir abpusēji bagātinošs piedzīvojums, kurā iesaistīties ir aicināti ne tikai kristieši, bet ikviens labas gribas cilvēks. Tam nepieciešama aptuveni divus kvadrātmetrus liela platība uz grīdas, jo katram dalībniekam līdzi būs savs guļammaiss un matracītis. Viesģimenes ir aicinātas piedāvāt viesiem vienkāršas brokastis, pēc tām viņi iesaistīsies pasākuma programmā un naktsmājās atgriezīsies ap pulksten desmitiem vakarā.

Valodas barjera nav šķērslis, jo jauniešiem svarīgākais ir viesmīlība un laipnība, turklāt liela daļa dalībnieku pārvalda arī krievu valodu, uzsver organizatori.

Lai pieteiktos uzņemt kādu viesi savās mājās, var apmeklēt Tezē Eiropas jauniešu tikšanās Sagatavošanās centru Palasta ielā 3, zvanīt uz tālruni 67660877, rakstīt uz e-pastu «info@taizeriga.lv» vai aizpildīt pieteikuma anketu internetā «www.taizeriga.lv».

Eiropas jauniešu tikšanās tiek rīkotas kopš 1978.gada. Pagājušajā gadā tā notika Valensijā (Spānija). Atsaucoties uz Latvijas Evaņģēliski Luteriskās, Latvijas Romas katoļu, Latvijas Pareizticīgo baznīcas, kā arī Latvijas Baptistu Savienības Tezē kopienai nosūtīto ielūgumu, šajā gadā Eiropas Jauniešu tikšanās tiek rīkota Rīgā. Tikšanās dalībnieki ir jaunieši, kuri vēlas piedalīties labākas pasaules veidošanā, viņi meklē veidus, kā uzticēties, padziļinot savu iekšējo dzīvi un kā būvēt vienotības un sadraudzības tiltus sašķeltajā sabiedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu