Vakar ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Papildināta no 2.rindkopas.)

Vakar ap plkst.11 saņemts izsaukums uz Saulkrastu pagastu, kur degusi vienstāvu dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ēka deg ar atklātu liesmu 120 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā bojā gājis aptuveni 60 gadus vecs vīrietis.

Savukārt ap plkst.18 saņemts izsaukums uz Pulkveža ielu Ventspilī, kur arī ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamajā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamās mājas otrais stāvs un jumts 50 kvadrātmetru platībā. Liesmās dzīvību zaudējis aptuveni 70 gadus vecs vīrietis, bet vēl trīs cilvēki bija pametuši degošo māju pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Diennakts laikā valstī kopumā dzēsti 19 ugunsgrēki - septiņi novados, astoņi Rīgā, bet četri citās pilsētās. Vakar ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, elektrības vadi, elektrosadales skapis, dārza māja, šķūnis un garāža, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 19 glābšanas darbus - deviņus novados, septiņus Rīgā, bet divus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8995 ugunsgrēki, kuros cietuši 278, bet gājuši bojā 88 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu