Latvieši ir labi! Daži neparasti notikumi, kas to pierāda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad Latvijā piedzīvojām vairākus notikumus, kas apstiprināja, ka esam iejūtīgi, atsaucīgi un izpalīdzīgi. Kopīgiem spēkiem savācām ievērojamas naudas summas smagi slimiem ļaudīm, kā arī palīdzējām atrast pazudušus bērnus.

 
Foto: facebook

Simtiem cilvēku visu nakti meklē pazudušo puisēnu Rūdolfu

Jūlija beigās sabiedrību pāršalca ziņa, ka Saulkrastu apkārtnē pazudis puisēns vārdā Rūdolfs.

Mazā Rūdolfa meklēšanai, kas ilga visu nakti, līdzi sekoja daudz Latvijas iedzīvotāju.

Viņa meklēšanā iesaistījās vairāki simti brīvprātīgo, kā arī dažādu iestāžu un organizāciju pārstāvji.

Brīvprātīgie uz Saulkrastiem braukuši arī no Rīgas un citām Latvijas vietām.

Pazudušais puika brīdī, kad viņu atrada NBS karavīrs, sēdēja mežā zem koka raudādams. Bērns atrasts 1,5 km no pazušanas vietas. Rūdolfs tika nogādāts bērnu slimnīcā novērošanai, bet pēc tam noskaidrojās, ka viņam nav veselības sarežģījumu. Nakts laikā puika bija nosalis un knišļu, ērču sakosts.

Meklēšanas operācijas noslēgumā Rūdolfa tētis pateicās visiem dienestu pārstāvjiem un brīvprātīgajiem par ieguldīto darbu.

 
Foto: Kadrs no video

Baiba tomēr neizturēja...

Savukārt gada nogalē mūs sarūgtināja fakts, ka, nespējot atveseļoties pēc aknu transplantācijas, mūžībā aizgāja Baiba Barone.

Sievietes stāvoklis bija nopietns, jo organisms, vairākus mēnešus gaidot donoru, bija novārdzināts. Mediķi arī bija norādījuši uz problēmām ar jaunā orgāna pieņemšanu.

Vēl pavisam nesen tika paziņoti priecīgie jaunumi - Baibai ir atrasts donors un tūlīt tiks veikta operācija. Desmit dienas pēc operācijas Silvers Sarapū, Tartu klīnikas intensīvās terapijas nodaļas galvenais ārsts, norādīja, ka Baibas stāvoklis ir visai nopietns un viņa ir pieslēgta pie mākslīgās elpināšanas. «Ir vairākas problēmas viņas organismam, jau pirms operācijas viņas stāvoklis bija nopietns,» viņš teica.

Šā gada augustā tika saziedoti 50 000 eiro Baibas operācijai.

Viņa Tartu slimnīcā bija pavadījusi divus mēnešus, gaidot aknu donoru.

 
Foto: privātais arhīvs

Austris var dzīvot!

Taču pozitīvi, ka Igaunijas mediķiem izdevās pārstādīt aknas smagi slimajam Austrim Augustam. Aknas, izņemtas no donora organisma, pārstādīšanai derīgas ir tikai astoņas stundas.

Austris, tāpat kā viņa mamma Ilze, ir bezgala pateicīgs tam cilvēkam un viņu radiniekiem, kas ļāva ziedot puiša dzīvībai tik ļoti nepieciešamo orgānu.

Austris priecājas par atlabšanu un saka paldies visiem, kuri viņu atbalsta. Fizioterapeita pavadībā Austris jau spēris pirmos soļus pēc operācijas, kā arī priecājas, ka saviem spēkiem arvien vairāk spēj izdarīt dažādas ikdienā nepieciešamas darbības.

 
Foto: privātais arhīvs

Ūdrītis cīnās par iespēju dzīvot

Janvāra vidū Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu, «Subaru» markas automašīna uzbrauca mūziķim Rolandam Balodim-Ūdrim jeb Ūdrītim, kurš ceļu satiksmes negadījumā guva smagas traumas.

Lai savāktu līdzekļus mūziķa rehabilitācijai, martā notika koncerts «Lūdzu, atnāc!». Ūdrīša rehabilitācijai kopumā bija saziedoti 22 933,02 EUR.

Jūnijā Ūdrīša sieva Ilona Balode sarunā ar portālu TVNET teica, ka Ūdrīša veselības stāvoklis pamazām uzlabojas. Ūdrītis turpināja ārstēšanos Siguldas slimnīcas rehabilitācijas nodaļā. Rehabilitācijas process ir garš un sarežģīts, un nav prognozējams, ka tam būs ātri rezultāti.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Roberts Gobziņš lūdz palīdzību

Saistībā ar strauju veselības pasliktināšanos un izdegušo dzīvokli ar lūgumu palīdzēt pie sabiedrības šovasar vērsās mūziķis Roberts Gobziņš.

Viņš rakstīja: «Man ir strauja veselības pasliktināšanās un dzīvoklī noticis ugunsgrēks. Lūdzu palīdzību!»

Mūziķim tika saziedoti vairāk nekā 11 tūkstoši eiro.

Gobziņam, kurš kādu laiku bija spiests mitināties teltī pie savas mājas neliela ugunsgrēka dēļ, ar mājvietas atjaunošanu palīdz dažādi cilvēki, arī vietējie.

Palīdzēt pieteikušies visai daudz cilvēku, palīdz arī vietējie, viņu vidū ir arī amatnieki, kuri var līdzēt mitekļa atjaunošanā.

 
Foto: facebook

Kopā izdodas atrast arī pazudušo Hugo

Kādā agrā jūlija rītā varējām priecāties, ka Engures pagasta kempinga «Abragciema Baloži» teritorijā pazudušais gadu un 10 mēnešus vecais bērns atrasts. Zēnu atrada viens no brīvprātīgajiem.

Bērns ap plkst. 6.20 Bērzciemā mežā gulēja sūnās aptuveni 40 metrus no ceļa, aptuveni piecus kilometrus no vietas, kur pazuda. Bērns tika nodots vecāku rokās.

Jau ap pusnakti, tiklīdz policija paziņoja, ka pazudis bērns, sociālajos tīklos sazinājās brīvprātīgie un devās ceļā,

lai kopīgiem spēkiem meklētu mazuli. Visu nakti sociālajos tīklos notika aktīva sazināšanās par efektīvākajām meklēšanas vietām, par to, kur jau pārmeklēts.

Meklēšanā bija iesaistīti 30 policisti, 40 zemessargi, pieci pašvaldības policisti un daudzi brīvprātīgie. Darbi norisinājās gan no gaisa ar Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, gan uz zemes, piesaistot arī kinologu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu