Vīrietis paša spēkiem izkļūst no aizdegušās mājas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Papildināta no 2. rindkopas.)

Vakar pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Lāčplēša ielu Jaunjelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pusotra stāva dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un mēbeles 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cietis aptuveni 49 gadus vecs vīrietis, kurš no piedūmotās ēkas spējis izkļūt paša spēkiem, tomēr nodots mediķu aprūpē.

Savukārt ap plkst.18.45 saņemts izsaukums uz Pils ielu Varakļānos, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums, kas nācis no kāda dzīvokļa. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka pirmā stāva dzīvoklī piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No piedūmotām telpām pa logu izglābta aptuveni 42 gadus veca sieviete.

Astoņi ugunsgrēki dzēsti novados, četri - Rīgā, bet trīs - citās pilsētās.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies Jūrmalā, Kaugurciema ielā, kur vienstāva dzīvojamai mājai dedzis jumts un pārsegums starp pirmo stāvu un bēniņiem 170 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dzēšana noritējusi gandrīz piecas stundas.

Vakar VUGD darbinieki arī veikuši desmit glābšanas darbus - divus novados, septiņus Rīgā, bet vienu - kādā citā pilsētā.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 9010 ugunsgrēki, kuros cietuši 279, bet gājuši bojā 88 cilvēki

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu