Pagājušajā nedēļā slimnīcā ar gripu nonākuši pieci cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā slimnīcā ar gripu nonākuši pieci cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati.

Visi pacienti ievietoti slimnīcā Daugavpilī. Divi no tiem bijuši bērni vecumā līdz četriem gadiem, bet vēl divi - bērni vecumā no četriem līdz 15 gadiem. Kopš sezonas sākuma hospitalizēti 17 pacienti ar gripu un viens pacients ar gripas izraisītu pneimoniju.

Tāpat SPKC monitoringā iekļautajās 70 ģimenes ārstu praksēs pagājušajā nedēļā reģistrēti divi gripas gadījumi. Abi reģistrēti Rīgā. Kopumā gripas sezonas laikā ģimenes ārsti ziņojuši par 20 saslimšanas gadījumiem.

Tāpat arī aizvadītajā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā noteikti 12 A tipa gripas vīrusi. Kopš sezonas sākuma laboratoriski ir apstiprināti pavisam 22 gripas gadījumi.

Saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā samazinājusies par 4,5%. Kopumā reģistrēti 1070,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Vairāk par vidējo rādītāju ar akūtajām augšējo elpceļu infekcijām slimots Daugavpilī, Gulbenē, Liepājā un Rēzeknē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu