VID «birokrātijas publiskotājs» nolēmis iestāties deputāta Kaimiņa vadītajā partijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FB/ Ivars Čivčišs

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) «birokrātijas publiskotājs» un Latvijas Pasta Iekšējās drošības dienesta vadītāja amatu zaudējušais Ivars Čivčišs uzrakstījis iesniegumu par iestāšanos Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa vadītajā partijā «KPV LV», apliecināja politiķis.

Politiskā spēka valde drīzumā lems par Čivčiša uzņemšanu partijā. Kaimiņš norāda, ka politiskajā spēkā ir aicināti cilvēki, kas, redzot nejēdzības valsts pārvaldē, uz tām atklāti norāda par spīti tam, ka ierēdniecība šīm personām pēc tam cenšas «pārbraukt pāri».

Kā ziņots, darba attiecības ar Latvijas Pasta Iekšējās drošības dienesta vadītāju Čivčišu, kurš pirms dažām dienām sociālajā tīklā «Twitter» publicēja attēlu ar VID saskaņotu dokumentu, kas parakstīts apmēram divdesmit reizes, izbeigtas uz abpusējas vienošanās pamata saistībā ar darbinieka nespēju pildīt ieņemamo amatu, aģentūrai LETA skaidroja uzņēmumā.

Savukārt Satiksmes ministrijā aģentūru LETA informēja, ka attēlā publicēšanu sociālajos tīklos nav vienīgais iemesls, kāpēc uzņēmumam varētu būt šaubas par šo darbinieku. «Darba attiecības ar konkrēto darbinieku - iekšējās drošības dienesta vadītāju - tika izbeigtas uz abpusējas vienošanās, nevis vienpersoniska lēmuma pamata, pamatojoties uz viņa tiešā vadītāja - attiecīgā departamenta direktora - nostāju. Šāds abpusēji pieņemtais lēmums bija saistīts ar darbinieka nespēju pildīt konkrēto ieņemamo amatu, kurš ietvēra virkni ierobežojumu un konfidencialitātes prasību, ņemot vērā arī sensitīvas informācijas esamību viņa kā drošības dienesta darbinieka rīcība,» sacīja Latvijas Pasta ārējo komunikāciju vadītāja Gundega Vārpa.

Čivčišs 12.decembrī «Twitter» publicēja ierakstu ar tekstu: «Atceraties manu tvītu par komisko VID līguma saskaņošanu? Tas šodien man maksāja amatu. Ar šo valsti ir pat sliktāk, nekā varēju iedomāties.»

Jau vēstīts, ka VID publiskotā dokumenta daļa liecina par lielu birokrātiju, Latvijas Televīzijas raidījumā «1:1» teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS)

Ministre uzsvēra, ka birokrātija ir jāmazina un ka VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule esot apņēmības pilna to paveikt. Valsts pārvalde var kļūt mazāka un efektīvāka, nezaudējot kvalitāti, pārliecināta politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu