Amatā iecelts jauns DP priekšnieka vietnieks un slepens Latvijas galvenais pretterorisma speciālists

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Drošības policijā (DP) jau kādu laiku amatā iecelts jauns Pretterorisma centra vadītājs, kura vārds netiek atklāts, savukārt par DP priekšnieka vietnieku kļuvis Ēriks Cinkus.

DP Pretterorisma centrs ir struktūra, kas nodrošina pastāvīgu terorisma draudu monitoringu, koordinē valsts un pašvaldību institūciju, kā arī juridisko personu sadarbību pretterorisma jomā, koordinē pretterorisma preventīvo pasākumu plānošanu un terorisma draudu līmeņa izsludināšanu. Pērn apritēja desmit gadi kopš DP Pretterorisma centra izveidošanas.

Pretterorisma centru daudzus gadus vadīja Juris Leitietis, kurš bija arī DP priekšnieka vietnieks. Leitietis ir devies pensijā, un centra priekšnieka amatā iecelta cita persona. Amatpersonu nomaiņa notikusi vēl pirms Leitieša pensionēšanās, aģentūrai LETA skaidroja DP.

DP publiskās personas ir DP priekšnieks, priekšnieka vietnieki un DP preses sekretāre. Ņemot vērā, ka esošais centra priekšnieks nav DP priekšnieka vietnieks, tad attiecīgi šī persona vairs nav publiska, norādīja DP.

DP arī apliecināja, ka šogad pretterorisma speciālistu skaits DP ir palielināts. Konkrēta informācija par valsts drošības iestāžu struktūrvienībām, štatiem, personāla sastāvu, tostarp amatpersonu skaits un ieņemamie amati gan ir valsts noslēpuma objekts.

Līdz ar Leitieša aiziešanu pensijā DP notikušas arī citas izmaiņas. DP priekšniekam ir divi vietnieki. Ints Ulmanis šo amatu ieņem jau daudzus gadus, bet par otru vietnieku pirms vairākiem mēnešiem iecelts Ēriks Cinkus. LETA arhīvs liecina, ka Cinkus nereti pārstāvējis DP viedokli atbildīgajās Saeimas komisijās, kurās skatīti dažādi ar valsts drošību saistīti jautājumi.

2010.gadā masu medijos parādījās informācija, ka Cinkus centies jokot, paziņai nosūtot it kā toreizējā premjera Valda Dombrovska (JL) vārdā rakstītu vēstuli, taču šī paziņa šādu rīcību nav uztvērusi kā joku un sūdzējusies medijiem. Par šādu rīcību viņam tika piespriests disciplinārsods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu