Čigānei un Viļumam iecere stiprināt Saeimas sadarbību ar Krievijas demokrātisko opozīciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājai Lolitai Čigānei (V) un deputātam Jurim Viļumam (LRA) ir iecere par iespēju dibināt deputātu grupu sadarbībai ar Krievijas pilsonisko sabiedrību un demokrātisko opozīciju.

Par šo iniciatīvu Čigāne šodien atbildīgo komisiju kopsēdē informēja arī kolēģus un klātesošos. Aģentūrai LETA politiķe norādīja, ka pašlaik šī doma ir idejas līmenī un ka tās īstenošanai vajadzīgs vismaz piecu deputātu atbalsts. Iniciatīva radusies nesen un Čigāne pagaidām vēl nav paguvusi uzrunāt iespējamos šādas grupas biedrus.

Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēdē viņa atsaucās uz topošā ārpolitikas ziņojuma pagaidu versijā minēto, ka attiecībās ar Krieviju tiks pievērsta uzmanība sadarbībai ar kaimiņvalsts pilsonisko sabiedrību un nevalstisko sektoru. Čigāne norādīja, ka tādējādi mēs atsakāmies no pieejas, ka Krievija ir tikai monolīts veidojums ar vienu, prezidenta Vladimira Putina seju.

Šodien notika abu komisiju kopsēde saistībā ar janvārī gaidāmo Latvijas ārpolitikai veltīto ziņojumu Saeimā. Gada sākumā tradicionāli ārlietu ministrs sniedz ziņojumu parlamentā par ārpolitiku un tam seko deputātu debates.

Kā ziņots, komisijas sēdē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) sacīja, ka nav šaubu, ka militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, bet ir lielas bažas par mūsu spējām noturēties pret hibrīdapdraudējumu. Šīs bažas gan tikšot kliedētas, īstenojot starpinsitūciju līmenī veidotu stratēģiju, solīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu