Pagājušajā nedēļā ģimenes ārsti reģistrējuši desmit gripas gadījumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā nedēļā ģimenes ārsti reģistrējuši desmit gripas gadījumus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati.

Pa trim gadījumiem reģistrēti Rīgā un Jūrmalā, bet pa diviem - Daugavpilī un Jelgavā. Kopumā gripas sezonas laikā ģimenes ārsti ziņojuši par 30 saslimšanas gadījumiem.

Tāpat pagājušajā nedēļā saņemta informācija par 11 stacionētiem pacientiem saistībā ar gripas infekciju. Astoņi gadījumi reģistrēti Rīgā un trīs - Daugavpilī.

Viens no stacionētajiem cilvēkiem bijis bērns vecumā līdz četriem gadiem, septiņi cilvēki bijuši vecumā no 15 līdz 64 gadiem, bet viens cilvēks bijis vecāks par 64 gadiem.

Tāpat arī aizvadītajā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā noteikti 19 A tipa gripas vīrusi un viens B tipa gripas vīruss.

Kopš sezonas sākuma laboratoriski ir apstiprināti pavisam 42 gripas gadījumi. Līdz šim kopumā hospitalizēti 26 pacienti gripas gadījumos un viens pacients gripas izraisītās pneimonijas gadījumā.

SPKC norāda, ka kopš sezonas sākuma Latvijā tiek novērota zema gripas aktivitāte, taču pēdējo divu nedēļu laikā pieauga gan klīniski noteikto, gan laboratoriski apstiprināto gripas gadījumus skaits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu