Vairāk nekā 40% Latvijas iedzīvotāju plāno pamest valsti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairāk nekā 40% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā tuvākajā laikā plāno pamest Latviju, vēsta LNT «900 sekundes», atsaucoties uz pētījumu kompānijas «Kantar TNS» veikto aptauju.

Tajā cilvēkiem jautāts par viņu vai viņu draugu un paziņu plāniem pamest valsti - 44% uz šo jautājumu atbildēja apstiprinoši, norādot, ka paredzējuši aizbraukt no Latvijas labāka darba, atalgojuma vai labāku dzīves apstākļu meklējumos.

Noliedzoši uz jautājumu atbildējuši tikai 42% aptaujāto – turklāt 30% no viņiem sacīja «drīzāk nē», bet «noteikti nē» atbildēja tikai 12% iedzīvotāju. Vēl 14% aptaujāto nebija snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Šajā gadā beidzas Ekonomikas ministrijas izstrādātais Reemigrācijas atbalsta pasākumu plāns, un jauna plāna šajā jomā nav, jo ministrijas ieskatā tādu nevajag. Tikmēr joprojām turpinās iedzīvotāju aizbraukšana no valsts – tiesa gan, statistika liecina, ka tā nav tik izteikta kā krīzes gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu