Aptauja: Vairums iedzīvotāju uzskata, ka aizejošais gads Latvijai nebija sliktāks par iepriekšējo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairums iedzīvotāju ir pārliecināti, ka aizejošais 2016.gads Latvijai nav bijis sliktāks par iepriekšējo 2015.gadu, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad decembrī veiktajā aptaujā noskaidrots, ka 55% iedzīvotāju uzskata, ka 2016.gads Latvijai bijis tāds pats kā iepriekšējais, savukārt vēl 17% uzskata, ka tas bijis pat labāks. Taču gandrīz ceturtdaļa iedzīvotāju pauda pārliecību, ka Latvijai 2016.gads bijis sliktāks nekā 2015.gads.

Kopumā šogad fiksētā attieksme par to, cik labs Latvijai bijis aizejošais gads, ir nedaudz sliktāka nekā pērn, kad tikai 15% respondentu uzskatīja, ka aizejošais gads bijis sliktāks nekā iepriekšējais. Pērn tāpat kā 2001.gadā kopumā lielākais iedzīvotāju īpatsvars pauda pārliecību, ka aizejošais gads bijis tāds pats kā iepriekšējais. To, ka aizejošais gads bijis labāks nekā iepriekšējais, visbiežāk atzina 2003.gadā, kad tā domāja 35% iedzīvotāju.

Visnegatīvākais aizejošā gada vērtējums konstatēts 2009.gadā, kad 79% iedzīvotāju bija pārliecināti, ka aizejošais gads ir bijis sliktāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu