Aptauja: Arvien vairāk cilvēku, domājot par savu un ģimenes nākotni, biežāk izjūt bailes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Arvien vairāk cilvēku, domājot par savu un ģimenes nākotni, biežāk izjūt bailes, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Pērn decembrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgt norādīt, vai, domājot par savu, savas ģimenes nākotni, viņi biežāk izjūt cerības vai arī bailes. 2016.gada nogalē cerības par nākotni izjuta 51% iedzīvotāju, savukārt baiļu sajūta pavadīja 38% respondentu. Vēl 11% nebija varējuši sniegt konkrētu atbildi.

Šajā aptaujā uzrādītie rezultāti ir vērā ņemami zemāki nekā iepriekš - 2014.un 2015.gadā ar cerībām nākotnē raudzījās 61% iedzīvotāju, savukārt 2016.gadā šādu respondentu skaits krities par 10%. Savukārt par 11% pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas, domājot par nākotni, izjūt bailes. 2014.gadā 30% respondentu bija norādījuši, ka uz nākotni raugās, biežāk izjūtot bailes. 2014. un 2015.gadā fiksētais rezultāts bijis optimistiskākais novērojumu vēsturē.

Vispesimistiskākās nākotnes gaidas fiksētas 2009. un 2010.gadā, kad 52% iedzīvotāju uz nākotni raudzījās ar baiļu sajūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu