Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā pirmos pacientus sāks apkalpot jūlijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunajā korpusā pacientu apkalpošanu plānots uzsākt ar 1.jūliju, bet visu struktūrvienību funkcionēšanu plānots nodrošināt līdz gada beigām vai 2018.gada sākumam, teikts Veselības ministrijas (VM) sagatavotajā atbildes vēstulē Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai un partijas «No sirds Latvijai» Saeimas frakcijai.

VM norāda, ka šobrīd projekta ieviešana tuvojas noslēguma posmam un slimnīcas korpusa pirmās kārtas daļēju funkcionēšanu, kas paredz dažu struktūrvienību funkcionēšanu, nodrošinot pacientu apkalpošanu, plānots uzsākt ar šī gada 1.jūliju. Savukārt pilnu funkcionalitāti, nodrošinot visu struktūrvienību funkcionēšanu - līdz 2017.gada beigām vai 2018.gada sākumam.

Atspēkojot bažas, ka varētu tikt zaudēti jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā ieguldītie 24 miljoni eiro Eiropas Savienības finansējuma, VM norāda, Finanšu ministrija (FM) ir pārliecinājusies par to, ka projekta pirmo kārtu ir iespējams pabeigt arī pēc šī gada 31.marta, proti, līdz 2019.gada 31.martam, ja vien projekts tiek pabeigts un tiek izmantots atbilstoši mērķim.

Tāpat VM noraida bažas, ka korpusa pirmā un otrā kārta ir finansiāli nodalītas viena no otras, līdz ar to jaunā korpusa pirmās kārtas attīstības projekta realizācija neietekmē otrās kārtas attīstības projekta īstenošanas realizāciju un izmaksu attiecināmību un otrādi. VM atgādina, ka 2016.gada 19.oktobrī ir izsludināts konkurss par jaunā korpusa otrās kārtas būvprojekta izstrādi un būvdarbu autoruzraudzību.

Atbildot uz ierosinājumu izvērtēt korpusa otrās kārtas projekta realizācijas laika grafiku, rodot risinājumus būvniecības ātrākai pabeigšanai, VM skaidro, ka korpusa otro kārtu ir plānots pabeigt 2022.gadā. Laika grafiks ir ticis veidots ņemot vērā iespējamos riskus un aizkavējumus iepirkumos, projektēšanas un būvniecības darbos, kā arī korpusa pirmās kārtas projekta īstenošanas pieredzi un problēmas.

Noslēgumā VM uzsver, ka Stradiņa slimnīca un ministrija jau šobrīd dara un plāno darīt visu iespējamo, lai veiksmīgi pabeigtu jaunā korpusa pirmās kārtas projektu atbilstoši paredzētiem mērķiem un rezultātiem, attiecīgi par ko arī tiks informēta Eiropas Komisija.

LETA jau vēstīja, ka pilnsabiedrība «SBRE», kas veic slimnīcas A korpusa pirmās kārtas būvniecību, gaida pēdējo atzinumu no Veselības inspekcijas, lai varētu nodot slimnīcas jauno korpusu ekspluatācijā, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijā.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka patlaban ir saņemti visu atbildīgo valsts un pašvaldības institūciju - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, SIA «Rīgas ūdens», kā arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un citu iestāžu - atzinumi par būves gatavību ekspluatācijai, izņemot vēl tiek gaidīts atzinums no Veselības inspekcijas.

Jau vēstīts, ka kopš 17.oktobra, kad bija jaunā korpusa pirmās kārtas nodošanas termiņš ekspluatācijā, būvniekam tiek piemērota soda nauda. Soda naudas apmērs ir vairāk nekā 3000 eiro dienā un tā tiek aprēķināta no neizpildīto darbu apjoma summas, iepriekš norādīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu