Elektroapgāde traucēta vairākiem tūkstošiem «Sadales tīkla» klientu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien plkst.7.30 Latvijā bija reģistrēti 309 avārijas atslēgumi elektrolīnijās, bez elektrības atstājot vairākus tūkstošus mājsaimniecību, liecina dati elektroenerģijas sadales sistēmas operatora «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

(Pievienota 4.rindkopa.)

Elektrolīniju pārrāvumi reģistrēti galvenokārt Bauskas un Rundāles novadā, teritorijā uz rietumiem no Siguldas - Krimuldas un Inčukalna novadā, - kā arī Latgalē, lielākoties Rēzeknes novadā.

Elektroapgādes traucējumus, visticamāk, izraisījis spēcīgais sniegputenis.

Arī AS «Latvijas pasts» sociālā tīkla «twitter» kontā informē, ka elektrības piegādes pārtraukumu un laikapstākļu dēļ daudzviet Latvijā traucēts pilnvērtīgs pasta darbs un kavēsies korespondences piegāde.

Teritorijā starp Rīgu un Siguldu otrdien stipri sniga, tādēļ, augot vējam, iespējama pastiprināta piesnigušo koku gāšanās.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā stiprākās austrumu vēja brāzmas - līdz 23 metriem sekundē - reģistrētas Kolkā. Valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās sasniedz 11-16 metru sekundē.

Dienas gaitā austrumu vējš pāries ziemeļaustrumu vējā, tā ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē, Kurzemē 19-24 metrus sekundē. Valsts lielākajā daļā stiprākais vējš un līdz ar to stiprākais putenis gaidāms dienas otrajā pusē, Kurzemē gaidāma arī sniega vētra. Veidosies arvien lielākas kupenas, lūzīs atsevišķi koki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu