Traģēdijas izvērtēšanā iesaistās arī ministrija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saistībā ar šonedēļ atklāto traģēdiju Dobelē, kur divi vecāki un zīdainis atrasti miruši, bet turpat līdzās pie atvērta loga pusbadā bijuši vēl trīs raudoši mazgadīgi bērni, Labklājības ministrija ir pieprasījusi informāciju un lietas materiālus Dobeles Sociālajam dienestam.

Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Līga Āboliņa TVNET norādīja: «Lai varētu veikt objektīvos faktos balstītus secinājumus, ministrija ir pieprasījusi informāciju un lietas materiālus Dobeles Sociālajam dienestam.

Pēc to izvērtēšanas varēsim sniegt komentāru, vai dienests, ar visu tā rīcībā esošo informāciju, ir pienācīgi konstatējis visus riskus un sniedzis nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus.

Atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumam

Labklājības ministrija var ierosināt administratīvo lietvedību pret sociālo pakalpojumu sniedzēju un saukt pie atbildības par izdarītajiem pārkāpumiem.

Kā arī, ņemot vērā, ka gan sociālais dienests, gan bāriņtiesa ir pašvaldības izveidotas iestādes, vērsties pie pašvaldības vadības un lūgt izvērtēt dienestu vadītāju atbildību par profesionālo pienākumu veikšanu.»

Savukārt ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš TVNET piebilda, ka lietas materiāli un informācija par šo traģēdiju ministrijas rīcībā būs līdz nākamajai trešdienai, kas nozīmē - tālāku ministrijas komentāru par šo varēs formulēt nākamo ceturtdien.

TVNET jau ziņoja, ka 3.janvārī Dobelē, sociālajā mājā atrasti, visticamāk, no narkotiku pārdozēšanas miruši laulātie, kā arī no bada miris pāra deviņus mēnešus mazais zīdainis.

Nelaime otrdien atklājās pēc tam, kad policija Dobelē saņēma iesniegumu no mirušās sievietes mātes, kura nevarēja sazvanīt meitu. Sievietes māte prombūtnē bija aptuveni divas nedēļas.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklim atvērts logs un telpās dzirdama bērnu raudāšana. Policija izsauca ugunsdzēsējus-glābējus, kuri iekļuva dzīvoklī pa atvērto logu. Dzīvoklī gultā miris atrasts 1966.gadā dzimis vīrietis un 1993.gadā dzimusi sieviete, kā arī zem gultas atrasts miris deviņus mēnešus vecs bērns. Tika konstatēts, ka bērns nomiris badā.

Tāpat dzīvoklī bija trīs, četrus un piecus gadus veci bērni, kuri tagad nodoti aprūpē. Bērni bija badā novārguši.

Noskaidrojies, ka pēdējo reizi jaunā sieviete redzēta pērn 27.decembrī. Tiek pieņemts, ka tajā dienā arī varētu būt iestājusies abu laulāto nāve. Bērna nāves precīzu datumu noteiks ekspertīzē.

Vardarbīgas nāves pazīmes netika konstatētas, un patlaban ticamākā versija par nāves apstākļiem esot narkotisko vielu pārdozēšana. Bērnu vecmāmiņa policiju informējusi, ka ģimenes galva iepriekš lietojis narkotikas, taču Dobeles iecirkņa rīcībā šādas informācijas nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu