Ūdens noplūdes dēļ cietusi apmēram viena trešdaļa Rīgas pils Baltās zāles griestu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ūdens noplūdes dēļ cietusi apmēram viena trešdaļa Rīgas pils Baltās zāles griestu, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons.

«Diemžēl Baltās zāles griesti ir daļēji ūdens skarti. Cik lieli ir bojājumi, to skaidros šorīt no rīta,» teica Blodons.

Viņš arī norādīja, ka ūdens noplūdes cēlonis vakar tika apzināts un likvidēts. Pēc VNĪ pārstāvja teiktā, ūdens noplūde ir saistīta ar gaisa mitrināšanas iekārtas bojājumu - plīsusi caurule, pa kuru iekārtai tiek padots ūdens.

Tāpat Blodons piebilda, ka zāle nav slēgta, jo bojājumi cilvēku drošību neapdraud.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka svētdien nesen rekonstruētās Rīgas pils bēniņos notika ūdens noplūde, kā rezultātā skarta daļa Baltās zāles griestu.

Baltā zāle tiek uzskatīta par vienu no pils lepnumiem. Tā kā līdz 1917.gadam tā bija reprezentatīvākā zāle, to sauca par Cara (Ķeizarisko) zāli. Tā savu šā brīža nosaukumu ieguva gaišā noformējuma dēļ pirmās Latvijas brīvvalsts laikā. Zāle celta 1818.gadā virs pils zirgu staļļiem pēc guberņas arhitekta Fridriha Kristiāna fon Breitkreica projekta.

Rīgas pils ugunsgrēkā visvairāk cieta tieši Baltā zāle, kuras pārsegums bija pilnībā sadedzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu