VL-TB/LNNK kā iespējamos Rīgas mēra kandidātus uzrunājusi Naudiņu, Kolu un Broku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālajā apvienībā «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) kā potenciālie Rīgas mēra amata kandidāti uzrunāti Saeimas deputāti Romāns Naudiņš un Rihards Kols, kā arī Rīgas domes deputāte Baiba Broka, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Broka arī iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās bija VL-TB/LNNK saraksta līdere Rīgā. Viņa tika ievēlētā Rīgas domē, bet VL-TB/LNNK tajā darbojās opozīcijā. Vēlāk Broka kļuvusi par tieslietu ministri toreizējās premjerministres Laimdotas Straujuma (V) valdībā. Pēc tam, kad Satversmes aizsardzības birojs nemainīja nostāju par atteikumu piešķirt Brokai pielaidi valsts noslēpumam, viņa atkāpās no ministres amata un atjaunoja Rīgas domes deputātes mandātu.

Naudiņš pašlaik ir Saeimas deputāts, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs.

Savukārt Kols darbojas Saeimas Eiropas lietu komisijā, kā arī ir Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs.

Naudiņš, Broka un Kols aģentūrai LETA apliecināja, ka ir uzrunāti.

Naudiņš norādīja, ka tas ir liels gods, tomēr viņš vairāk sevi redzot kā reģionālās politikas pārstāvi. Naudiņu uzrunāja VL-TB/LNNK vadība, tomēr, viņaprāt, būtisks arī Rīgas biedru un atbalstītāju viedoklis. Broka uzskata, ka viņas uzrunāšana ir loģiska, jo viņa jau iepriekš bija saraksta līdere Rīgā.

Oficiāli partija par saraksta līderi pašvaldību vēlēšanās Rīgā vēl nav lēmusi. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka par saraksta līderiem partijā vēl tiek diskutēts. Viņš gan nenoliedza, ka minētie politiķi uzrunāti kļūt par iespējamiem Rīgas mēra amata kandidātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu