Reģionos ar privātmāju īpašnieku sodīšanu par ietvju nesakopšanu nesteidzas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Daudzu pašvaldību sabiedriskās kārtības uzraugi cenšas nevis sodīt privātmāju īpašniekus par ietvju nesakopšanu ziemā, bet situāciju atrisināt pārrunu ceļā, skaidroja aģentūra LETA.

Jelgavā šogad par piegulošās teritorijas - īpašumam blakus esošās publiskā lietošanā esošās ietves - neattīrīšanu no sniega sāktas trīs administratīvās lietvedības. Sodīto šogad vēl nav, bet 11 gadījumos veiktas preventīvas pārrunas, aģentūru LETA informēja Jelgavas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce.

2016.gadā Jelgavā no piecām personām iekasēts naudas sods - kopā 65 eiro.

«Galvenais nav sodīt pārkāpējus, bet izskaidrot personai, kas ietilpst viņas pienākumos, tāpēc pirmkārt veicam preventīvas pārrunas. Savukārt administratīvā pārkāpuma protokolu sastādām tajos gadījumos, kad pārrunu ceļā nav izdevies pārliecināt pārkāpēju par ietvju tīrīšanas nepieciešamību, kā arī gadījumos, kad īpašnieki nav atsaukušies uz policijas nosūtīto pavēsti un tādēļ policijas darbiniekiem nav izdevies komunicēt ar viņiem,» skaidroja Reksce.

Arī Tukuma novadā neviens privātīpašnieks 2017.gadā nav sodīts, bet par ietvju netīrīšanu ir sāktas 18 administratīvā pārkāpuma lietvedības.

«Nevar salīdzināt 2016.gadu un 2017.gadu, jo ir pilnīgi dažādi nokrišņu daudzumi. Man šķiet, ka Tukumā un Talsos šogad ir izkritis lielākais sniega daudzums valstī,» pauda Tukuma novada Pašvaldības policijas priekšnieks Armands Hohfelds.

Ar sodīšanu neaizraujas arī Bauskas novadā, kur pašvaldības darbinieki arī mēģina vienoties ar neapzinīgiem privātmāju īpašniekiem, aģentūrai LETA atzina pašvaldības Sabiedriskās kārtības nodaļas vadītājs Dzintars Lenbergs. Viņš atklāja, ka situācija ar katru gadu uzlabojas, taču tik un tā nodaļas darbinieki turpina apsekot pilsētas objektus katru dienu.

Veciem cilvēkiem, kas paši nespēj uzkopt ietves pie mājām, palīdz pašvaldības kapitālsabiedrība SIA «Vides serviss».

Bauskā ir pāris māju jumtu, no kuriem krītošs sniegs var apdraudēt gājējus, taču pašlaik šāda apdraudējuma nav, pauda Lenbergs.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu