Veic unikālu muguras smadzeņu operāciju 62 gadus vecam pacientam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dr.med.habil. neiroķirurgs, vertebrologs Igors Aksiks veicis unikālu muguras smadzeņu operāciju 62 gadus vecam pacientam ar spontāniem kāju spastiskiem krampjiem, TVNET informēja Rīgas 1.slimnīcas pārstāve Iveta Medne.

Pacientam apmēram 20 gadus ir apakšējo ekstremitāšu pleģija, ko izraisījis muguras smadzeņu šķērsbojājums pēc krūšu skriemeļa lūzuma, bet pēdējo 5 gadu laikā pievienojusies progresējoša kāju spastika, kas nepakļaujas medikamentozai ārstēšanai.

Operācija veikta ar mikroskopu lielā palielinājumā, kuras laikā muguras smadzenēs nervu saknīšu izejas zonās tika veiktas dažu milimetru dziļas incīzijas precīzi uz smadzeņu signālu pārvades ceļiem, kas atbildīgas par kāju jušanu un kustībām.

Foto: Publicitātes foto

Jau pēc operācijas pacientam ir ievērojams klīnisks uzlabojums, un pēc pāris dienām varēs izrakstīties no slimnīcas.

Operācija notika Rīgas 1.slimnīcas operāciju blokā, izmantojot Carl Zeiss jaunākās paaudzes neiroķirurģisko mikroskopu OPMI Pentero 900, kas sevī apvieno godalgotas dizaina koncepcijas un uzlabotas vizualizācijas funkcijas, veidojot pilnībā integrētu ķirurģisko mikroskopu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu