SIVA ieviesīs jaunas apmācības programmas personām ar garīga rakstura traucējumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA) izstrādās jaunu prasmju sertificēšanas sistēmu un ieviesīs jaunas apmācību programmas personām ar garīga rakstura traucējumiem, informēja projekta vecākā eksperte Katrīna Sevruka.

Viņa pastāstīja, ka pērn SIVA darbinieki devās divos ārvalstu braucienos uz Dāniju un Lietuvu, lai gūtu pieredzi un zināšanas par prasmju sertificēšanas sistēmas izstrādi un ieviešanu. Šo vizīšu galvenais mērķis bija gūt jaunu pieredzi par citās valstīs izmantotajiem darba prasmju un iemaņu novērtēšanas instrumentiem, metodikām un testiem personu ar invaliditāti darbā iekārtošanās un darbaspēju noteikšanas jomā.

SIVA sadarbībā ar Kuldīgas novada Pelču speciālo internātskolu - attīstības centru uzsāks jaunu profesionālās rehabilitācijas programmu izstrādi tādās tālākizglītības programmās, kā «Lietvedis», «Florists», «Dārzkopis», «Noliktavas darbinieks» un «Galdnieka palīgs». Atkarībā no programmas, mācības ilgs no sešiem līdz 18 mēnešiem.

Programmu īstenošana tiks uzsākta pēc programmu licencēšanas Izglītības kvalitātes valsts dienestā šī gada otrajā pusgadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu