IZM uz tikšanos RPIVA vadību gaida nākamnedēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uz pārrunām par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizāciju augstskolas vadību gaida nākamnedēļ, informēja ministrijā.

Lai gan saruna par akadēmijas reorganizāciju bija paredzēta šajā pirmdienā, RPIVA vadība tikšanos ar IZM ekspertiem boikotēja. Šonedēļ IZM tiekas ar RPIVA reorganizācijā iesaistīto augstskolu un pašvaldību pārstāvjiem, taču RPIVA vadību un studentus IZM atkārtoti aicinājusi uz sarunu ierasties pirmdien, 16.janvārī, plkst.11.

Tikšanās laikā paredzēts vienoties par turpmāko rīcību, nodrošinot studiju programmu turpmāku īstenošanu Latvijas Universitātē, par studējošo iespējām turpināt studijas atbilstošās studiju programmās citās augstākās izglītības iestādēs un pārrunātu citus ar RPIVA reorganizāciju saistītos jautājumus.

Jau ziņots, ka IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

RPIVA pārstāvji neieradās uz pirmdien plānoto tikšanos ar IZM speciālistiem, lai pārrunātu augstskolas reorganizāciju. RPIVA rektore Daina Voita norādīja, ka saskaņā ar likumu, lēmumu par augstskolu reorganizāciju pieņem Ministru kabinets pēc ministra ierosinājuma. Rektore uzskata, ka tas nav noticis un likumdošanas vara tiek ignorēta, līdz ar to augstskolas pārstāvji šodien ar IZM netiksies.

IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa jau norādījusi, ka RPIVA vadības lēmums neierasties uz sarunām neapturēs augstskolas reorganizācijas plāna virzību.

RPIVA rektore arī izteikusies, ka runas klīst arī par citu augstskolu reorganizāciju. Taujāta, vai IZM iecere par RPIVA reorganizāciju viņai bija jaunums, Voita norādīja, ka oficiāli tas bijis jaunums, tomēr runas klīdušas jau vairākus gadus, tai skaitā arī par citām augstskolām. Rektore gan izteicās, ka «baumas ir baumas» un «par jebkuru lietu var baumot».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu