«4.maija Deklarācijas klubs» Vējoni aicina nerosināt automātisku pilsonības piešķiršanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Satraukumu par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ideju visiem jaundzimušajiem nepilsoņu bērniem automātiski piešķirt Latvijas pilsonību pauduši bijušie Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par valsts neatkarības atjaunošanu un apvienojušies «4.maija Deklarācijas klubā», vēsta raidījums «LNT Ziņas»

Organizācija otrdien Vējonim nosūtījusi vēstuli, kurā norāda, ka ideja par automātisku pilsonību jaundzimušajiem nepilsoņu bērniem būtu pretrunā ar katra indivīda tiesībām brīvi izvēlēties savu un savu nepilngadīgo bērnu pilsonisko saikni ar mītnes zemi vai jebkuru citu valsti.

Prezidenta ierosinājumu viņi sauc par nepieņemamu un norāda, ka kopš 2013.gada jau ir atvieglota kārtība Latvijas pilsonības iegūšanai jaundzimušajiem, jo tam nepieciešama nevis abu vecāku, kā iepriekš, bet tikai viena no vecākiem piekrišana.

Vēstules noslēgumā «4.maija Deklarācijas klubs» Valsts prezidentu aicina nevērsties Saeimā ar ierosinājumu veikt jaunas izmaiņas Pilsonības likumā.

Vējoņa izveidotā sabiedrības saliedēšanas veicināšanas ekspertu grupa ar šādu priekšlikumu klajā nāca pērn novembra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu