Saeima sanāks uz pirmo sēdi šā gada ziemas sesijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien notiks Saeimas pirmā sēde šā gada ziemas sesijā, informēja parlamenta Preses dienestā.

Sēdes darba kārtībā izskatīšanai galīgajā lasījumā ir grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā. Tie paredz ieviest jaunu mehānismu pakalpojumu nodrošināšanai personām ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī jaunu rehabilitācijas veidu - psihosociālo rehabilitāciju.

Deputāti arī lems par vairāku jaunu Saeimā iesniegto likumprojektu tālāko virzību. Izskatīšanai komisijās plānots nodot likuma projektu, kas paredz Daugavpils Latviešu biedrībai nodot atsevišķas daļas no nekustamā īpašuma Rīgas ielā 22a, Daugavpilī.

Tāpat izskatīšanai komisijās plānots nodot grozījumus likumos, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidātu atlasei un priekšnieka darbības nodrošināšanai. Plānots noteikt speciālo regulējumu attiecībā uz biroja vadītāja izdienas pensijas aprēķināšanu un piešķiršanu, kā arī atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā personām, kuras kandidē uz KNAB priekšnieka amatu.

Vēl deputāti lems, vai komisijās izskatīt grozījumus likumā, kas paredz, ka Zemessardzes atšķirības zīmes, kā arī zemessargiem paredzēto karavīra formas tērpa un atšķirības zīmju valkāšanas kārtību turpmāk noteiks Ministru kabinets.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot arī nekustamā īpašuma nodokļa likuma grozījumus, kas noteiks kārtību, kādā Nodrošinājuma valsts aģentūra informē pašvaldības par to administratīvajās teritorijās esošām zemes vienībām Latvijas valsts robežas joslā, kas ir privātpersonu īpašumā un kas nav apliekamas ar nekustamā īpašuma nodokli.

Deputāti skatīs arī iesniegto likumprojektu, ar kuru plānots apstiprināt papildu protokolu Eiropas Padomes Konvencijai par terorisma novēršanu. Tā paredz kriminalizēt vairākus jaunus noziegumu veidus saistībā ar terorismu - terorisma apmācības saņemšanu, ceļošanu uz ārvalstīm terorisma nolūkā un šādas ceļošanas finansēšanu, organizēšanu un veicināšanu.

Komisijās plānots izskatīt arī likuma grozījumus, kas paredz Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstu papildināt ar jaunām vielām, lai kavētu to piedāvājuma un pieprasījuma pieaugumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu