KNAB izvērtēs informāciju par Loginova nomātajām villām Spānijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiskoto informāciju, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs pērn samaksājis apmēram 10 000 eiro par villu nomu Spānijā, bet savā amatpersonas deklarācijā šo darījumu nav uzrādījis, teica biroja pārstāve Laura Dūša.

Latvijas televīzijas raidījums «De facto» pagājušajā svētdienā vēstīja, ka īpašums, kurā Loginovs mēdz atpūsties Kanāriju salās, nav uzrādīts viņa amatpersonas deklarācijā. Arī iepriekš tajā neesot atrodama virkne citu īpašumu, tostarp automašīna «Maybach», ko Loginovs it kā pirms pāris gadiem mantoja no sava tēva - zvejnieka.

Loginovs uz jautājumu, kāpēc deklarācijā nav norādīts īpašums Spānijā, atbildējis: «Tāpēc, ka es to neizmantoju, es to nomāju reizēm.»

2002.gadā Loginovs par 480 000 eiro iegādājās zemi Tenerifē. Gadu vēlāk Spānijā nodibināja uzņēmumu «Tenerlat SL». Tā kapitāls sakrīt ar iegādātās zemes vērtību. Karte internetā kā «Tenerlat SL» juridisko adresi uzrāda zemesgabalu netālu no pludmales, kur redzamas arī divas villas. Viena no tām būvēta nesen, jo redzama tikai jaunākajos satelīta attēlos.

Publiski pieejamajās datu bāzēs informācija par «Tenerlat SL» pēdējo reizi atjaunota 2013.gadā. Uzrādīts, ka tobrīd Loginovs bija šā uzņēmuma īpašnieks. Pats Loginovs to noliedz, sakot, ka uzņēmums viņam sen vairs nepiederot. Tāpat reģistros atrodams, ka «Tenerlat SL» vadītāja ir Loginova sieva Irina Gorbatikova-Bondarenko.

Loginovam par uzturēšanos šajos īpašumos esot jāmaksā. «Tie ir bankas pārskaitījumi. Es pārskaitīju pagājušajā gadā, ja nemaldos, 10 000 eiro uzņēmumam, jo tās mājas pieder uzņēmumam. Tās ir vairākas. Es būvēšu vēl divas mājas tur,» norādījis Loginovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu