Pasažieri, kas gaida prāmi «Romantika»: Atliek tikai gaidīt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasažieri, kuri Rīgā gaida vētrā cietušā prāmja «Romantika» ierašanos, lai dotos uz Stokholmu, piktu vaigu nerāda un ar situāciju ir mierā, jo mainīt jau neko vairs nevar. Atliekot tikai gaidīt - par pasažieru noskaņojumu ceturtdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

«Tallink» piedāvāja no kruīza atteikties, taču vairums savus plānus negribēja mainīt. Jaunākā informācija liecina, ka prāmis ieradīsies Rīgā ap plkst.21.

«Viss normāli, galvenais, lai salabotu un atpakaļ neietu bojāts,» vērtēja Audrus. Arturs atzina, ka tās, protams, ir neērtības - tiek maksāta nauda, bet te - kuģis plīst.

Arī laikapstākļi nevienu nesatrauc, jo ne pirmo reizi ar prāmi braukts vētras apstākļos. «Ar jūras slimību neslimojam, tā ka būs labi,» komentēja Virgis.

Vien bēda, ka piektdien paredzētā diena Stokholmā izpaliks. Jo, lai iekļautos grafikā, prāmis tūdaļ dodas atpakaļ.

«Plānā bija pastaigāties pa Stokholmu, bet, tā kā plāni mainījās, brauksim tīri atpūsties uz kuģa,» norādīja Gita.

«Mums ir tradīcija - sievai rīt dzimšanas diena, mēs katru gadu viņu Stokholmā sagaidām,» stāstīja Aivars.

Aizvadītajā naktī vētrā iekļuvuši abi «Tallink» prāmji, kas Baltijas jūrā kursē starp Rīgu un Stokholmu. Prāmi «Isabelle» vētra pamatīgi sašūpojusi, viss gāzies un kritis, veikali pamatīgi izpostīti. Pašam kuģim nekas nav noticis, un tāpat arī pasažieriem, kas, trešdien izbraucot no Rīgas, ceturtdien no rīta veiksmīgi pēc grafika piestājuši Stokholmā.

Sveikā gan nav ticis otrs prāmis - «Romantika», kas trešdien atstāja Stokholmas ostu, lai ceturtdien no rīta pienāktu Rīgā. Tas vētrā ar sešus metrus augstiem viļņiem guvis bojājumus. Tam naktī nolauzta antena, kas krītot ir sadauzījusi kuģa priekšējo iluminatoru. Prāmī sācis smelties ūdens, kas iekļuvis arī vairākās kajītēs. Apdraudējums cilvēku drošībai gan nav bijis. Situācijai jūrā sekojusi arī pašmāju Krasta apsardze.

«Viņi ir speciāli mainījuši kursu, lai samazinātu vēja un viļņu ietekmi uz kuģi, tāpēc arī šis ceļš pagarinās. Kamēr kuģi pagriež drošā kursā, lai veiktu bojājuma novēršanu, tas viss paildzina šo pārgājienu,» skaidroja Krasta apsardzes dienesta komandleitnants Andris Skribis.

Prāmim «Romantika» ar teju 500 cilvēkiem uz klāja Rīgas Pasažieru ostā vajadzēja ierasties no rīta, taču tas pienāks ar krietnu kavēšanos un uzreiz dosies atpakaļ jūrā.

Prāmim «Romantika» atpakaļ uz Stokholmu bija jādodas plkst.17.30, taču teju tūkstotis pasažieru ceturtdien iestrēga Rīgas ostā. Prāmju kompānijā apgalvo, ka mēģināts laikus pasažierus brīdināt, bet ar visiem nav izdevies sazināties. Par paša prāmja tehnisko stāvokli bažu neesot.

«Ierodoties kuģim Rīgas pasažieru ostā, tiks veikti papildu nostiprinājuma darbi iluminatoram. Citādi kuģim nav tādu bojājumu, kas neļautu doties ceļojumā. Ja kuģis nevarētu atbilstoši visiem nosacījumiem un esošai situācijai doties ceļā, tad kuģis ceļā nedotos,» norādīja «Tallink Latvija» Pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu