«Romantikas» pasažieris: šūpoja tik stipri, ka nevarēja paiet

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc nokāpšanas no «Tallink» prāmja «Romantika», kura ceļš ieilga vētras dēļ, lielākā daļa pasažieru bija priecīga, uzkāpjot uz sauszemes. Kāds no pasažieriem atzina, ka bija brīdis, kad kuģi šūpoja tik spēcīgi, ka paiet teju nebija iespējams. Lai arī prāmim Rīgā vajadzēja ierasties ap plkst.11, «Romantika» ostā piestāja ap plkst.21.

Viens no prāmja «Romantika» pasažieriem vārdā Žeņa TVNET pastāstīja, ka vētra nebija briesmīga, «nervus nomierināt» palīdzēja arī prāmja apkalpe, kura ik pa brīdim atgādināja, ka viss ir kārtībā.

«Pateica, ka viss būs labi,» teica pasažieris, norādot - lai arī ceļš bija garāks nekā ierasts, vienlaikus atzīstot, ka «reizēm tā gadās».

Gados jaunāks pasažieris, kuru sauc Artjoms, TVNET sacīja, ka daļa pasažieru, lai kavētu laiku iedzēra, daļa gulēja. Viņš arī sacīja, ka brīžiem prāmis tika šūpots ļoti spēcīgi.

Viņš sacīja, ka liela daļa pasažieru lielā vēja laikā negāja ārā no savām kajītēm, jo

«šūpoja tik spēcīgi, ka paiet nebija iespējams,» tā Artjoms.

«11 stundas kavējās, sākotnēji nekas netika paziņots, neviens neko nezināja, tikai tika teikts, ka kavējas, bija tāda maza panika, saspringums, taču nekas traks nebija,» viņš teica.

Savukārt kāds angliski runājošs pasažieris norādīja, ka ceļs bija garš, taču bail nebija. «Es gulēju, tāpēc tik slikti nebija,» teica Stefans.

Cits vīrietis skaidroja, ka ceļš uz Rīgu nebija bailīgs, bet bija jautrs. Laiku palīdzēja arī kavēt radinieki, kuri bija uz klāja.

Uzņēmuma «Tallink» pārstāve Baiba Muceniece

izteica pateicību kuģa apkalpei, kura «darīja visu iespējamo, lai pasažieri justos droši un pēc iespējas ērtāk».

Viņa arī skaidroja, ka ar visiem pasažieriem uzņēmums centās sazināties, lai informētu par izmaiņām. Lielākā daļa klientu sasniegti visai ātri.

Gadījumā, ja ir pretenzijas, tiek piedāvāti vairāki risinājumi, gan ceļojumu pārcelt, gan atcelt.

Muceniece arī skaidroja, ka pagaidām nav nekādu ziņu par to, ka varētu tikt bojātas automašīnas, kuras atradās uz klāja.

Paredzēts, ka prāmis uz Stokholmu dosies pēc tam, kad tiks veikti nepieciešamie darbi, lai kuģi sagatavotu ceļam. «Uz kuģa radīti bojājumi, kuri vairāk attiecināmi uz praktiskām lietām. Te ir runa par plauktiem, galdiem, preci,» teica Muceniece, vienlaikus viņa gan neprecizēja iespējamo zaudējumu apmēru.

Aizvadītajā naktī vētrā iekļuvuši abi «Tallink» prāmji, kas Baltijas jūrā kursē starp Rīgu un Stokholmu. Prāmi «Isabelle» vētra pamatīgi sašūpojusi, viss gāzies un kritis, veikali pamatīgi izpostīti. Pašam kuģim nekas nav noticis, un tāpat arī pasažieriem, kas, trešdien izbraucot no Rīgas, ceturtdien no rīta veiksmīgi pēc grafika piestājuši Stokholmā.

Sveikā gan nav ticis otrs prāmis - «Romantika», kas trešdien atstāja Stokholmas ostu, lai ceturtdien no rīta pienāktu Rīgā. Tas vētrā ar sešus metrus augstiem viļņiem guvis bojājumus. Tam naktī nolauzta antena, kas krītot ir sadauzījusi kuģa priekšējo iluminatoru. Prāmī sācis smelties ūdens, kas iekļuvis arī vairākās kajītēs. Apdraudējums cilvēku drošībai gan nav bijis. Situācijai jūrā sekojusi arī pašmāju Krasta apsardze.

Negadījuma iemesls tiks izmeklēts, tomēr varētu būt, ka gadījums līdzinās situācijai, kas notika ar māsas kuģi «Victoria I» 2015. gada decembrī. Lai gan «Romantikas» radara masta pozīcija tika mainīta pret drošāku, tas tomēr nenovērsa šādu situācijas atkārtošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu