Čakša ar Stradiņu slimnīcu pārrunās risinājumus atklātajiem trūkumiem jaunajā korpusā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministre Anda Čakša šodien apmeklēs Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu, lai pārrunātu aktuālos jautājumus, tostarp risinājumus Veselības inspekcijas ziņojumā norādītajiem trūkumiem jaunajā korpusā.

Ministres vizīte slimnīcā paredzēta plkst.9.

LETA jau ziņoja, ka Veselības inspekcija sniegusi negatīvu atzinumu par Stradiņa slimnīcas jauno korpusu, tāpēc tā iebilst pret ēkas nodošanu lietošanā.

Veicot pārbaudi, inspekcija konstatētas būtiskas neatbilstības jaunbūvē, piemēram, atsevišķām telpām nav pabeigta iekšējā apdare, nav pabeigta durvju bloku montāža, telpas nav sagatavotas rentgena tehnoloģiskās iekārtas montāžai un darbības organizēšanai.

Tāpat atsevišķi risinājumi, piemēram, logu konstrukcijām, apkures radiatoriem un elektrosadales skapju atrašanās vieta, neatbilst jaunbūves tehniskajam projektam, kas var radīt risku infekcijas slimību izplatībai.

Korpusa būvnieks pilnsabiedrība SBRE gan uzskata, ka konstatētās neatbilstības nav attiecināmas uz būvnieka darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu