Dobeles bāriņtiesa vēl nevar lemt par traģēdijā cietušo trīs bērnu nodošanu aizbildnim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dobeles novada bāriņtiesa vēl nevar lemt par aizbildnības nodibināšanu un aizbildņa iecelšanu vecākus zaudējušajiem trim bērniem, jo nav saņemti nepieciešamie dokumenti no citas pašvaldības bāriņtiesas, informēja bāriņtiesas priekšsēdētāja Sandra Lapinska-Leiere.

Viņa skaidroja, ka iespējamais aizbildnis dzīvo citā pašvaldībā, tāpēc bāriņtiesa ir nosūtījusi attiecīgās pašvaldības bāriņtiesai pieprasījumu, lai varētu izvērtēt konkrēto personu.

Pašlaik gan esot grūti paredzēt, kad nepieciešamie dokumenti tiks saņemti.

«Tiklīdz viss būs saņemts, nekavējoties pieņemsim lēmumu. Arī otrā bāriņtiesa solījusi, ka nekavēsies,» pauda Lapinska-Leiere.

Jau vēstīts, ka šonedēļ no Dobeles slimnīcas izrakstīti trīs bērni, kuri aizvadītajā nedēļā tika atrasti novārguši dzīvoklī kopā ar mirušiem vecākiem un zīdaini.

Nelaime atklājās pēc tam, kad policija Dobelē saņēma iesniegumu no mirušās sievietes mātes, kura nevarēja sazvanīt savu meitu. Sievietes māte prombūtnē bija aptuveni divas nedēļas.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklim bijis atvērts logs un telpās dzirdami bērnu raudāšana. Policija izsauca ugunsdzēsējus-glābējus, kuri iekļuva dzīvoklī pa atvērto logu. Dzīvoklī gultā miris atrasts 1966.gadā dzimis vīrietis un 1993.gadā dzimusi sieviete, kā arī zem gultas atrasts miris deviņus mēnešus vecs bērns. Tika konstatēts, ka bērns nomiris badā.

Tāpat dzīvoklī bija trīs, četrus un piecus gadus veci bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu