Aptauja: Latvijā 67% iedzīvotāju aktivitātes veselības uzlabošanai veic neregulāri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijā lielākā daļa jeb 67% aptaujāto iedzīvotāju aktivitātes veselības uzlabošanai veic neregulāri, liecina aptieku tīkla «Euroaptieka» veiktā aptauja.

Vienlaikus 16% respondentu atzinuši, ka vispār nav raduši motivāciju pašsajūtas un veselības uzlabošanai.

Tāpat aptaujā secināts, ka 91% respondentu vēlas un domā par saviem ikdienas paradumiem un pievēršanos veselīgākam dzīvesveidam, tomēr 30% norāda, ka aptuveni zina, kādus soļus spert, lai ikdienā mērķtiecīgi virzītos uz veselīgāku dzīvesveidu. Lai gan divas trešdaļas jeb 68% aptaujāto uzskata, ka zina, ar ko sākt, lai uzlabotu dzīves kvalitāti, regulāras un plānveidīgas aktivitātes pašsajūtas uzlabošanai ikdienā veic 17% aptaujāto.

Vienlaikus vairāk nekā puse jeb 55% aptaujas dalībnieku atzinuši, ka ikdienā jūtas saspringuši.

Lai veicinātu izpratni par veselīga dzīvesveida pamatprincipiem un mudinātu iedzīvotājus dzīvot veselīgāk, regulāri rūpējoties par veselību, «Euroaptieka» šomēnes sākusi kampaņu, kuras laikā aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties «Lielajā Latvijas veselības testā».

Veselības testu līdz 30.janvārim bez maksas aicināts aizpildīt ikviens Latvijas iedzīvotājs. Tests pieejams mājaslapā «www.veselibastests.lv».

Aptauja veikta interneta vidē pērn decembrī, un tajā piedalījās 2270 respondentu.

Latvijā darbojas 52 aptiekas ar «Euroaptiekas» zīmolu. «Euroaptiekas» zīmols pieder uzņēmumam «Euroapotheca», kuram kopumā ir vairāk nekā 400 aptieku Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Ukrainā.

Zīmola «Euroaptieka» tīkla aptieku pārvaldītāja SIA «Euroaptieka farmācija» apgrozījums 2015.gadā bija 38,039 miljoni eiro, kas ir par 7,8% vairāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 14,3% un bija 2,728 miljoni eiro, savukārt vairumtirgotājas SIA «Euroaptieka» apgrozījums 2015.gadā sasniedza 36,179 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 10,7%, kamēr kompānijas peļņa auga par 21,5%, sasniedzot 1,855 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Euroaptieka farmācija» un «Euroaptieka» pieder Lietuvas kompānijai «Euroapotheca», kura savukārt pieder lielveikalu ķēdes «Maxima» īpašniekiem piederošajam holdingam «Vilniaus prekyba».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu