Čakša: nepilnības Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā neapdraud ēkas nodošanu ekspluatācijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Veselības inspekcijas (VI) konstatētās neatbilstības Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunajā korpusā ir novēršamas salīdzinoši īsā periodā, tāpēc šobrīd nav pamata bažām, ka tas varētu apdraudēt plānoto ēkas nodošanu ekspluatācijā, uzskata veselības ministre Anda Čakša.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Čakšas biroja vadītāja Dace Preisa, ministre šodien tikās ar slimnīcas vadību un iepazinās ar jaunā korpusa būvniecības gaitu.

Ministre sarunā ar valdi atkārtoti uzsvēra, ka tas ir valdes pienākums nodrošināt, lai darbi tiktu izpildīti precīzi atbilstoši plānotajam un projektētajam. Ja šī pienākuma nodrošināšanai ir nepieciešama uzraugošo personu maiņa, tas ir valdes pienākums to izvērtēt un uzraudzīt, norādīja Čakša.

LETA jau ziņoja, ka Veselības inspekcija sniegusi negatīvu atzinumu par Stradiņa slimnīcas jauno korpusu, tāpēc tā iebilst pret ēkas nodošanu lietošanā.

Veicot pārbaudi, inspekcija konstatētas būtiskas neatbilstības jaunbūvē, piemēram, atsevišķām telpām nav pabeigta iekšējā apdare, nav pabeigta durvju bloku montāža, telpas nav sagatavotas rentgena tehnoloģiskās iekārtas montāžai un darbības organizēšanai.

Tāpat atsevišķi risinājumi, piemēram, logu konstrukcijām, apkures radiatoriem un elektrosadales skapju atrašanās vieta, neatbilst jaunbūves tehniskajam projektam, kas var radīt risku infekcijas slimību izplatībai.

Korpusa būvnieks pilnsabiedrība SBRE gan uzskata, ka konstatētās neatbilstības nav attiecināmas uz būvnieka darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu