Advokāts: Truksnim partiju finansēšanas lietā drošības līdzekļi nav mainījušies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu aizdomās turētais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) pēc aizturēšanas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) faktiski nav pratināts un arī drošības līdzekļi viņam nav mainījušies.

Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA apliecināja, ka pēc atbrīvošanas no izolatora 6.oktobrī Truksnis tikai reizi izsaukts uz izmeklēšanas darbību veikšanu KNAB. Tāpat klients faktiski ne reizi neesot nopratināts. Tāpat viņam drošības līdzekļi nav mainījušies, tie ir aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

Tāpat advokātam nav zināms, vai krimināllietā ir kādas izmaiņas, kā arī nav zināmi kādi plašāki šīs lietas apstākļi.

LETA jau iepriekš vēstīja, ka KNAB Truksnim aizliedzis tikties ar ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani un vēl diviem kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu iesaistītajiem - uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un savulaik ar partiju «No sirds Latvijai» saistīto Jorenu Raitumu. Tāpat KNAB aizliedzis Truksnim apmeklēt ZZS biroju.

KNAB izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess.

Publiski zināms, ka šo personu vidū ir Truksnis, savulaik ar partiju «No sirds Latvijai» saistītais finansists Raitums un uzņēmējs Krūmiņš. TV3 raidījums «Nekā personīga» vēstīja, ka viens no šajā lietā iesaistītajiem ir biotualešu pārdošanas, īres un apkalpošanas jomas uzņēmējs Anrī Kursītis.

Publiski zināms, ka Truksnim, Raitumam un Krūmiņam ir piemērots aizdomās turētā statuss. Saistībā ar šo lietu KNAB veica kratīšanu partijas «No sirds Latvijai» birojā.

«Nekā personīga» vēstīja, ka Krūmiņš aizturēts, jo caur trešajām personām finansējis divas partijas - «No sirds Latvijai» un ZZS -, tām abām pārskaitot 135 000 eiro.

Pēc informācijas par šo lietu Truksnis 13.oktobrī domes ārkārtas sēdē tika atcelts no amata, taču vēlāk viņš amatā atgriezās. Šodien Truksnis pašvaldības ārkārtas sēdē paziņos par atkāpšanos no sava amata, aģentūru LETA informēja Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu