Nemo, Atēna, Samurajs un citi retākie un interesantākie bērnu vārdi pērn

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Šķiet, ka pieaugušo izdomai, dodot vārdus saviem jaundzimušajiem, nav robežu. Vairums jauno vecāku pērn iztikuši ar kalendāros atrodamajiem personvārdiem, taču daļa izvēlējušies retākus un neparastākus vārdus.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamenta pārstāve Undīne Priekule TVNET pastāstīja, ka starp retākajiem un interesantākajiem personvārdiem 2016. gadā bija Nemo, Lūsiņa, Rubīns, Dūdars, Atēna, Daramirs, Kalums, Jasnīte, Ārčijs, Lirika, Dagnars, Rūts, Samurajs.

Tāpat vecāki izvēlējušies bērnus dēvēt šādos vārdos: Andria, Avrila, Šīla, Lorenso, Hanters, Frenklins, Neits, Maršals, Amberlija, Elizanna, Akrī-Jānis-Denī, Jēkabs-Tiki, Darislava, Aurims, Artums, Matss, Rams.

TVNET jau vēstīja, ka pagājušā gada populārākais jaundzimušo puišu vārds bija Roberts, bet meitenēm par iecienītāko vārdu atzīts Sofija. Abi šie vārdi bija vecāku iecienīti arī iepriekšējos gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu