Krievijas tautiešu politikas atbalstītāja Bukaina akcija vakarā pulcē vien desmit cilvēkus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien pie valdības ēkas Krievijas tautiešu politikas atbalstītāja Staņislava Bukaina organizētā akcija pulcējusi aptuveni desmit cilvēkus, novēroja aģentūra LETA.

Notikuma vietā sniegā iesprausti vairāki balti krusti.

Lai arī Bukains pagājušā nedēļā paziņoja, ka akcija tiek rīkota par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nepieciešamību, akcijas rīkotāji izvietojuši vairākus plakātus, kuros kritizēta valdošā politiskā elite un pausta nostāja citos jautājumos.

Uz viena no plakātiem parupjā veidā attēlota «Vienotības» pārstāve Solvita Āboltiņa, savukārt cits aicina dot brīvību Ansim Ataolam Bērziņam, kurš notiesāts Vecrīgas grautiņu lietā un šobrīd izvairās no soda izciešanas. Vēl kāds plakāts vēsta, ka Saeimā valda «kangarāts», bet vēl vienā veltīts lamuvārds «Vienotībai» un tās līderim Andrim Piebalgam.

Akcijas rīkotāji arī aicina Rīgā un Daugavpilī sabiedrisko transportu nodrošināt par velti, kā tas šobrīd ir Tallinā.

Akcijas norises vietā aizdegtas arī valsts karoga krāsās veidotas svecītes simbolizējot barikāžu laiku ugunskurus.

Notiekošo uzrauga pulciņš policistu, taču kā aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā pasākums aizrit bez incidentiem.

Jau ziņots, ka tautas sapulce ir pieteikta no plkst.9 līdz plkst.21.

Jau ziņots, ka Drošības policijas vērtējumā plānotais pasākums ir saistāms ar Eiroskeptiķu rīcības partijas sevis popularizēšanas mēģinājumu pirms šogad plānotajām pašvaldības vēlēšanām.

Bukains iepriekš paziņojot par akciju, ka KNAB strādā 150 cilvēki un 15 gadu laikā neesot atstādināts neviens ierēdnis par krāpšanu. Šajā laika periodā esot nostrādātas kopumā 4,7 miljoni stundas, bet to efektivitāte pēc viņa domām ir nulle. Minētā iemesla dēļ viņš arī rīko protesta akcija pie valdības ēkas, tajā aktualizējot jautājumu, vai KNAB Latvijā vispār ir vajadzīgs.

Bukains izteicās, ka galvenais akcijas rīkotāju mērķis ir, lai visi latvieši, krievi, latgaļi un citi pārstāvji apvienotos mūsu valsts nākotnei. Tā būšot tautas sapulce, kuras laikā ikvienam būs iespēja visas dienas garumā atnākt un brīvajā mikrofonā pateikt visu, ko viņi vēlas.

Rīgas domē norādīja, ka organizatori pieteikuši piketu aptuveni 50 cilvēkiem.

Bukains iepriekš vairākkārt nonācis DP redzeslokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu