«ABLV Charitable Foundation» labdarības akcijā saziedo vairāk nekā miljonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labdarības fonda «ABLV Charitable Foundation» desmitgades labdarības akcijā saziedota rekordliela summa - 1 046 173 eiro, kas sniegs iespēju palīdzēt simtiem bērnu, veicināt Rīgas centra labiekārtošanu un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi.

Labdarības fonds paziņojumā medijiem informē, ka labdarības akcijā no 2016.gada 7.novembra līdz 31.decembrim fonds aicināja sabiedrību, darbiniekus un klientus ziedot trijās programmām.

Programmā «Palīdzēsim dzirdēt!» vājdzirdīgu bērnu atbalstam saziedoti 127 116 eiro. Katram ziedotajam eiro fonds pievienoja vēl vienu eiro, tādējādi programmā pieejamo līdzekļu apmērs palielināts līdz 254 232 eiro. Programmā «Palīdzēsim izaugt!» izglītojošu nometņu organizēšanai saņemti 108 062 eiro, savukārt «Jaunā Rīga» programmā galvaspilsētas centra labiekārtošanas un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveides atbalstam piesaistīti 810 995 eiro.

Fonda desmit gadu darba laikā ar ziedotāju palīdzību 362 bērni saņēmuši augstas kvalitātes daudzkanālu digitālos dzirdes aparātus, tajā skaitā 2016.gadā atbalstīti 97 vājdzirdīgi bērni. Ar fonda atbalstu īstenotajās 144 nometnēs piedalījušies vairāk nekā 4000 bērnu un viņu vecāki no sociālā riska ģimenēm, tajā skaitā pērn notika 32 nometnes ar 1100 dalībniekiem.

Fondu «ABLV Charitable Foundation» 2006.gadā nodibināja «ABLV Bank» akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs. Fonds darbojas kā galvenais «ABLV Bank» partneris labdarības jomā. Kopš fonda dibināšanas tā uzmanības centrā ir laikmetīgā māksla, bērnu un jauniešu labklājība, izglītība un pilsoniskā sabiedrība. Fonds ir līdzdibinātājs topošajam Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam, kas durvis vērs 2021.gadā. Aizvadītajos gados fonds atbalstījis 300 projektu, piešķirot tiem līdzfinansējumu vairāk nekā triju miljonu eiro apmērā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu