Prasa tiesnesim Bisteram skaidrot iespējamos pārkāpumus par atsevišķu lietu skatīšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pieprasījis tiesnesim Intaram Bisteram rakstisku paskaidrojumu par iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar atsevišķu lietu objektīvu izskatīšanu, kurās iesaistīts advokāta Mārča Miķelsona vārds.

Kā informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, otrdien, 17.janvārī, AT Civillietu departamenta tiesnešu sapulcē tiesnesis Bisters sniedza mutisku skaidrojumu un noraidīja izteiktās aizdomas par neobjektivitāti, izskatot noteiktas lietas.

Savukārt Bičkovičs jau pirmdien, 16.janvārī, pieprasīja tiesnesim Bisteram rakstisku paskaidrojumu par iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar atsevišķu lietu objektīvu izskatīšanu. Tiesnesim tas ir jāiesniedz līdz nākamajai pirmdienai, 23.janvārim.

Pēc iepazīšanās ar situāciju AT priekšsēdētājs lems par tālāko rīcību.

Aizvadītajā nedēļas nogalē raidījums «Nekā personīga» ziņoja, ka tiesnesis bija piedalījies kādā Miķelsona saviesīgā pasākumā, ko apliecināja 2009.gadā tapusi fotogrāfija. Bijusī advokāta sieva raidījumam norādīja, ka Bisters un Miķelsons esot bijuši draudzīgās attiecībās, lai gan tiesnesis raidījumam to noliedza.

Pāris mēnešus pēc kompromitējošās fotogrāfijas uzņemšanas Bisters, būdams Zemgales apgabaltiesas tiesnesis, bija pabeidzis tiesvedību Finanšu ministrijas prasībā pret bankrotējušo autoražotāju «RAF», kur vienu no procesa dalībniekiem pārstāvēja advokāts Miķelsons. Vēlāk Bisters jau kā AT tiesnesis izskatīja vēl vienu lietu, kur tika skartas Miķelsona intereses, - strīdā par SIA «Pilsētas projektēšanas sabiedrību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu