Briesmīgās bedres Rīgas centrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dažviet Rīgas centrālās ielas izskatās diezgan briesmīgi - bedre pie bedres! Ļoti slikts ielu stāvoklis ir Aleksandra Čaka ielā, kā arī vietām Brīvības ielā. Ja arī tu Rīgā pamani lielas bedres, filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

Segumu nemainīs

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola TVNET iepriekš paskaidroja, ka šobrīd tiek izstrādāts Aleksandra Čaka ielas pārbūves būvprojekts, pārbūvējot arī apakšzemes komunikācijas, līdz ar to līdz Aleksandra Čaka ielas būvprojekta realizācijai ielā netiks veikta seguma maiņa.

Viņa informēja, ka departaments arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu kontroli Aleksandra Čaka ielas segumam un tiks veikta bedru labošana.

Arī sabiedrība ir aicināta ziņot par avārijas bedrēm uz Rīgas ielām, lai departaments nekavējoties varētu sākt bedru labošanu.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Strauji mainās gaisa temperatūra

Ievērojama bedru veidošanās notiek tieši pie straujas gaisa temperatūras maiņas, kad strauji paaugstinās vai arī būtiski svārstās brauktuves temperatūra. Līdz ar to bedres asfaltbetona segumā veidojas ļoti strauji – pat dažu stundu laikā.

Lai veiktu kvalitatīvu bedru remontu, nepieciešama gaisa temperatūra, kas nav zemāka par +5 grādiem, līdz ar to

ziemas periodā nekavējoties tiek remontētas tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību, prioritāri maģistrālajās ielās un uz tiltiem.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gaida labākus laika apstākļus

Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek lietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums.

Jāņem vērā, ka tas ir avārijas remonts un tā galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem. Līdz 2017.gada 15.janvārim salaboti 616 m2 bedrīšu.

Ja arī tu Rīgā pamani lielas bedres, filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu