Latvijas karavīri teroristu uzbrukumā Mali nav cietuši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas karavīri, kuri pilda uzdevumus Mali, teroristu uzbrukumā armijas bāzei valsts ziemeļos nav cietuši, portāls TVNET uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Šobrīd Mali atrodas četri Latvijas karavīri. Trīs karavīri pilda uzdevumus Eiropas Savienības (ES) apmācības misijā Mali (EUTM Mali) un

uzturas valsts dienvidu pilsētas Koulikoro apmācību bāzē.

Karavīri militārās operācijās nesaistās. Savukārt viens Latvijas karavīrs veic analītiķa pienākumus ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali «MINUSMA».

Trešdien ar sprāgstvielām piekrautai automašīnai uzsprāgstot armijas nometnē Mali ziemeļu pilsētā Gao, bojā gājuši 42 cilvēki, paziņojis valdības pārstāvis Mountaga Tals. NBS apliecināja, ka Latvijas karavīri uzbrukumā nav cietuši.

Ar sprāgstvielām piekrautais spēkrats eksplodējis brīdī, kad notikuma vietā bija sapulcējušies karavīri.

Automašīna bija aizsargkrāsās, un tāpēc tā netika laikus pamanīta.

Militārajā nometnē ir izvietoti karavīri un bruņoto grupējumu locekļi, kas 2015 gada miera līguma ietvaros veic kopīgas patruļas.

2013.gadā darbību Mali sāka ANO stabilizācijas starptautiskā misija (MINUSMA). ANO miera uzturētāji pārņēma operāciju no Francijas spēkiem, kas šajā valstī ieradās, lai palīdzētu Mali armijai cīņā pret islāmistu nemierniekiem, kuri bija sagrābuši savās rokās plašas teritorijas valsts ziemeļos, radot bažas, ka Mali ziemeļi var kļūt par jaunu «teroristu valsti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu