Triobet bukmeikeri: Ušakovs saglabās mēra krēslu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Vasarā gaidāmas pašvaldību vēlēšanas, un valdības koalīcijas partijas vienojušās par spēku apvienošanu cīņā pret «Saskaņas» līderi Nilu Ušakovu. Visdrīzāk Rīgas atslēgas netiks nodotas citam īpašniekam, uzskata Triobet bukmeikeri. Iespēju, ka Ušakovs saglabās mēra amatu arī pēc vēlēšanām, Triobet bukmeikeri novērtējuši ar 80% varbūtību.

Pētījumu aģentūras SKDS veiktajā pētījumā 42% rīdzinieku norādījuši, ka vēlēšanās balsos par Ušakovu. Turklāt 18% vēl nav izvēlējušies, kas nozīmē, ka Ušakovam ir pietiekami liels potenciāls savu atbalstītāju loku paplašināt. Lai kļūtu par mēru. «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» sarakstam nepieciešams iegūt vairāk par 50% balsu, jo balsis par partijām, kas nebūs pārkāpušas 5% slieksni, tiks sadalītas starp domē iekļuvušajām partijām. Šoreiz šādu partiju varētu būt pietiekami daudz.

Par startu vēlēšanās paziņojusi bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna «Jaunā konservatīvā partija», kuru, pēc SKDS aptaujas datiem, atbalstīs 1% vēlētāju. Tai piebiedrojies bijušais KNAB darbinieks Juris Jurašs. Prognozēts, ka tiks balsots arī par Bondara Latvijas Reģionu apvienību. Domē visdrīzāk neiekļūs Artusa Kaimiņa «Kpv.lv». Maz ticams, ka Kaimiņš būs gatavs startēt vēlēšanās uz Rīgas domi un atteikties no Saeimas mandāta, uzskata Triobet bukmeikeri.

Ušakova uzvarai palīdzīgu roku sniegušas arī lielās partijas, nevirzot uz Rīgas domi savus populārākos pārstāvjus. Pagaidām tikai viena no koalīcijas partijām ir oficiāli nosaukusi tiešo konkurentu Ušakovam uz mēra amata krēslu – «Vienotību» kā saraksta līderis pārstāvēs Vilnis Ķirsis. Līdz šim Ķirsis nav bijis starp atpazīstamākajām «Vienotības» sejām, kas noteikti nepalīdzēs cīņā par rīdzinieku simpātijām. Pagājušajās vēlēšanās, izvirzot saraksta priekšgalā atpazīstamo Sarmīti Ēlerti, «Vienotībai» arī neklājās viegli. Tomēr Ķirsim jārēķinās ar ierobežotiem resursiem reklāmas kampaņā, jo «Vienotība» pārkāpumu dēļ ir zaudējusi valsts finansējumu.

Zaļo un zemnieku savienībā iekļautās partijas šoreiz izlēmušas Rīgā startēt ar vienu sarakstu. Latvijas Zaļā partija nespēja izšķirties par piemērotāko pretendentu uz pilsētas mēram paredzēto posteni. Turpretim ZZS komandu visdrīzāk vadīs Saeimas deputāts Armands Krauze, jo populārākie ZZS politiķi nemaz netiecas uz Rīgas domi. Tikmēr Nacionālā apvienība plāno pieturēties pie pārbaudītām vērtībām un par mēra amata kandidātu varētu izvirzīt Baibu Broku, partijas līderus atstājot Saeimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu