Augulis plāno reizi mēnesī tikties ar nozares valsts kapitālsabiedrību padomēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) plāno reizi mēnesī tikties ar nozares valsts kapitālsabiedrību padomēm, lai nodrošinātu sekmīgu informācijas apriti un sadarbību, pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

Augulis šodien tikās ar visu satiksmes nozares valsts kapitālsabiedrību padomēm, kas informēja ministru par līdz šim paveikto, kā arī galvenajiem darbības virzieniem, darba prioritātēm un šogad plānotajām aktivitātēm. Sanāksmē piedalījās arī Pārresoru koordinācijas centa vadītāja vietnieks un Attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis, informējot par padomes darbības nodrošinājuma aspektiem.

Pēc SM paustā, starptautiskās lidosta «Rīga» padome par galvenajiem šā gada uzdevumiem nosauca uzņēmuma vidēja termiņa stratēģijas izstrādi, investīciju projektu īstenošanas uzraudzību un lidlauka sertifikācijas procesa nodrošināšanu. Savukārt AS «Latvijas Pasts» padome ir apstiprinājusi jauno uzņēmuma darbības stratēģiju, bet AS «Latvijas Autoceļu uzturētājs» apstiprinājusi kompānijas rīcības plānu un nodrošina tā izpildes uzraudzību.

Ar AS «Latvijas Dzelzceļš» padomes locekļiem ministrs pārrunāja vairākus dzelzceļa nozares attīstības jautājumus, kas nozīmīgi nozares ilgtermiņa konkurētspējas nodrošināšanai. Tostarp spriests par dzelzceļa tīkla elektrifikāciju un citiem investīciju projektiem.

Pērn satiksmes nozarē ir ieceltas padomes septiņās valsts kapitālsabiedrībās - «Latvijas Pastā»', lidostā «Rīga», «Latvijas Autoceļu uzturētājā», AS «Latvijas Gaisa satiksme», Ceļu satiksmes drošības direkcijā, AS «Pasažieru vilciens», kā arī «Latvijas Dzelzceļā».

Padome ir sabiedrības pārraudzības institūcija, kas pārstāv akcionāru intereses un pārrauga valdes darbību. Padomes galvenie uzdevumi ir uzraudzīt kapitālsabiedrības darbības atbilstību tiesību aktu prasībām un akcionāru sapulces lēmumiem, apstiprināt darbības stratēģiju, ievēlēt un atsaukt valdes locekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu