Gripas epidēmijas dēļ Dzemdību namā noteikts ierobežojumus apmeklētājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar gripas epidēmijas sākšanos Latvijā un akūtu augšējo elpceļu infekciju slimību pieaugumu un izplatību Rīgā, no pirmdienas, 23.janvāra, māmiņu un jaundzimušo interesēs vienlaicīgi pacientu apmeklēt Rīgas Dzemdību namā būs atļauts vienai personai bez infekcijas slimību simptomiem, informēja iestādes pārstāve Jana Priedniece.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam apmeklējumi, tai skaitā došanās līdzi mātei uz ambulatoriskām vizītēm gadījumā, ja bērns nav pacients, Rīgas Dzemdību namā nebūs atļauti, norādīja Priedniece.

Jau ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) 17.janvārī valstī izziņojis gripas epidēmijas sākumu, aģentūru LETA informēja centrā.

SPKC šādi rīkojies, jo pagājušajā nedēļā četrās Latvijas pilsētās ambulatorajās iestādēs gripas gadījumos vērsušos pacientu skaits ir pārsniedzis 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju jeb epidēmijas slieksni.

Visvairāk gadījumu reģistrēts Jēkabpilī - 194,7 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Tāpat gripas epidēmijas slieksnis ir pārsniegts Jūrmalā, Rīgā un Liepājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu