Vēl nav zināms precīzs datums, kad Pētersone atstās Saeimas ģenerālsekretāres amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas administrācijas ģenerālsekretāre Karina Pētersone pašlaik ir sarunu procesā ar Saeimas Prezidiju par laiku un apstākļiem, kādos viņa varētu atstāt šo amatu. Prezidijs šajā jautājumā lēmumu vēl nav pieņēmis.

Pētersone apstiprināja, ka ir paudusi vēlmi atstāt šo amatu un uzrakstījuši atlūgumu, ņemot vērā radušos apstākļus, tajā skaitā personīgas dabas. Vaicāta, vai lēmums pieņemts domstarpību dēļ ar Prezidija locekļiem, ģenerālsekretāre atbildēja, ka jebkurā darba vietā ir normāls strādāšanas process, kurš sevī ietver «gan prieku, gan domstarpības, gan diskusijas».

Parlamenta administrācijas vadītāja pauda gandarījumu par pusotra gada laikā paveikto - Analītiskā dienesta izveidošanu, nepieciešamās elektroniskās pieejas sistēmas ieviešanu. No izdarītajām lietām viņa akcentēja arī Saeimas Drošības biroja izveidošanu, kā arī Latvijas simtgades pasākumu projekta un programmas sagatavošanu.

Informācijas par šo izvēli nonākšana medijos Pētersoni pārsteigusi, jo viņa par saviem plāniem bija dalījusies tikai ar ģimeni. Taču pēc tam, kad ceturtdienas vakarā šī ziņa parādījās publiskajā telpā, viņa saņēmusi divus darba piedāvājumus. Tomēr ģenerālsekretāre uz to nekoncentrējas, uzsverot, ka pašreizējā amatā turpina strādāt ar «pilnu 150% atdevi, kapacitāti un lojalitāti Saeimai». Pētersonei ar Prezidiju pašlaik norisinās sarunu process par to, kad atstāt amatu.

Kā ziņots, Pētersone drīzumā atstās Saeimas administrācijas ģenerālsekretāres amatu. Viņa pēc pusotra gada darba ir iesniegusi atlūgumu, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzija (LTV). Pētersonei ilgāku laiku esot domstarpības ar Saeimas prezidiju, apgalvoja LTV.

Ģenerālsekretāra amata pienākumos ir nodrošināt parlamenta administratīvo vadību. Pētersone bija pirmā, kas veica šos pienākumus pēc struktūrvienības izveidošanas. Viņa amatā tika izraudzīta bez konkursa.

Pētersone pirms tam vadīja Latvijas Institūtu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu