Pie Kauņas aizturēts Latvijas pilsoņa auto ar kontrabandas cigaretēm par pusotru miljonu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lietuvas muitnieki šonedēļ pie Kauņas aizturējuši Latvijas pilsoņa vadītu kravas automašīnu «Scania», kurā vestas kontrabandas cigaretes gandrīz pusotra miljona eiro vērtībā, paziņojis Lietuvas Muitas krimināldienests.

Automašīna aizturēta naktī uz trešdienu Kauņas teritoriālā muitas dienesta mobilās grupas reida laikā. Autovadītājam nav bijis nekādu kravas dokumentu, un viņš nav varējis arī sniegt skaidru atbildi par sava brauciena galamērķi.

Mašīnas puspiekabē atrastas 570 00 paciņas cigarešu «Metro» bez akcīzes markām. Nelikumīgā krava nav bijusi nekādā veidā nomaskēta - puspiekabe vienkārši bija līdz pēdējai iespējai piebāzta ar cigarešu kastēm.

Kā uzskata Lietuvas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki, cigaretes viltotas Latvijā. Līdzīgas kravas pēdējo gadu laikā jau aizturētas Klaipēdā un Kauņā.

Autovadītājs sākotnēji aizturēts uz divām diennaktīm, bet ceturtdien ar Kauņas pilsētas tiesas lēmumu apcietināts. Muitas krimināldienesta Kauņas nodaļā sākta pirmstiesas izmeklēšana, ko vada Kauņas apgabala prokurori.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu