Sieviešu solidaritātes gājiens pulcē vismaz 200 dalībnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgā šodien notikušais sieviešu solidaritātes gājiens par sieviešu tiesībām pulcēja vismaz 200 cilvēku, pastāstīja pasākuma pārstāve Lolita Tomsone. Viņa norādīja, ka pasākums bija izdevies un tas pulcēja gan vietējos, gan ārzemniekus - kopumā vismaz 200 cilvēku, kuri nesa plakātus un bija piesprauduši īpašas uzlīmes. Daudziem gājiena dalībniekiem bija rozā cepurītes.

Pēc viņas teiktā, visa akcija notika mierīgi un arī nekādas negācijas neizraisīja apkārtējos.

Gājiens notika no Poļu gātes Vecrīgā līdz Brīvības piemineklim.

Biedrības «Papardes Zieds» valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle iepriekš sacīja, ka šodien visā pasaulē notiks brīvprātīgi organizēti sieviešu solidaritātes gājieni «Sister march».

Ķelle uzskata, ka pēdējos gados pasaulē parādījies arvien vairāk politisku iniciatīvu, kas apdraud sieviešu tiesības. Viņa min, ka, piemēram, Polijā sievietes ir spiestas cīnīties par tiesībām veikt abortu, pat tad, ja grūtniecība apdraud viņu dzīvību un veselību.

Arī Latvijā sievietes ir pelnījušas lielāku vienlīdzību, norāda Ķelle, piebilstot, ka pavisam nesen Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīca nāca klajā ar lēmumu liegt sievietēm kļūt par mācītājām.

Savukārt «Saeimā ir deputāti, kas uzskata - sievietes nav spējīgas pašas lemt par savu reproduktīvo veselību un izvēlēties laiku, kad ieplānot bērna radīšanu,» izsakās biedrības vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu