DP pieprasījusi sniegt informāciju arī par šogad Rīgas domes darbinieku komandējumiem uz Krieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pretizlūkošanas vajadzībām Drošības policija (DP) pieprasījusi Nila Ušakova (S) vadītajai Rīgas domei (RD) sniegt informāciju arī par šogad pašvaldības darbinieku komandējumiem uz Krieviju, citām Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) valstīm un Ķīnu, apliecināja DP.

Nepieciešamības gadījumā DP pieprasa arī citām Latvijas pašvaldībām sniegt šāda veida informāciju, taču konkrētas pašvaldības drošības iestāde nesauc.

DP šāda veida informācija ir nepieciešama pretizlūkošanas un valsts noslēpuma aizsardzības režīma nodrošināšanai pašvaldību institūcijās, norādīja DP.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) pēc DP pieprasījuma pērn 5.janvārī izdeva rīkojumu pašvaldības darbiniekiem un deputātiem apkopot informāciju par 2016.gadā plānotajiem komandējumiem uz Krieviju, Baltkrieviju, citām NVS dalībvalstīm un Ķīnu, kā arī apkopot ziņas par iepriekš notikušajām oficiālajām un neoficiālajām vizītēm šajās valstīs. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija toreiz liecināja, ka šāda informācija Rīgas pašvaldībai ir pieprasīta pirmo reizi.

2015.gadā dažāda ranga RD darbinieki pagājušajā gadā kopumā devušies 51 vizītē uz Krieviju, citām NVS dalībvalstīm un Ķīnu. Šādu informāciju pēc DP pieprasījuma apkopojusi RD.

Rīgas domes darbinieki 2015.gadā 27 reizes apmeklējuši Krieviju, bet 12 reizes Baltkrieviju. Pārējie braucieni bijuši uz Azerbaidžānu, Ķīnu, Tatarstānu un Moldovu.

Komandējumos devies gan pats Rīgas mērs, gan domes deputāti, gan departamentu, Rīgas Pašvaldības policijas un citu institūciju pārstāvji.

Atsevišķi darbinieki ārvalstis apmeklējuši vairākkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu