Iedzīvotāji: Smēķētāji ignorē tos, kuriem dūmi traucē!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Smēķēšana Latvijā ir liela problēma - regulāri smēķē trešdaļa pieaugušo, kā arī daudz bērnu un jauniešu. Mediķi uzsver, ka veselu smēķētāju vispār nav, jo katram ir lielāki vai mazāki veselības traucējumi. Turklāt daudzi nomirst priekšlaicīgi - ātrāk nekā gribētu. Vēloties pievērst uzmanību smēķēšanas izplatībai un kaitīgumam, portāls TVNET sāk jaunu rakstu sēriju «Smēķē pieklājīgi!». Aicinām tabakas lietotājus apzināties, ka cigarešu dūmi negatīvi ietekmē ne tikai viņus, bet arī apkārtējos, it īpaši bērnus.

Šoreiz devāmies aptaujāt Rīgas iedzīvotājus - kā smēķētājus, tā nesmēķētājus, lai noskaidrotu, kā tiek vērtēti pīpmaņu paradumi mūsdienās, vai starp smēķētājiem un nesmēķētājiem valda respekts. Iedzīvotāju viedokļi, protams, ir krasi atšķirīgi, tomēr par lielāko problēmu aizvien tiek uzskatīts smēķētāju paradums pīpēt sabiedriskās vietās, īpaši parkos un sabiedrisko transportu pieturvietās. Savukārt nesmēķētāji atzīst, ka reti vai nekad nav spējuši uzdrošināties aizrādīt smēķētājiem, kam par pamatu ir nevēlēšanās nonākt konflikta situācijā. Skaties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu